Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans
Divuit de les empreses catalanes amb més beneficis aprofiten la reforma laboral per fer acomiadaments

Aquest és el és el reportatge d'obertura de l'Anuari Mèdia.cat de 2013 que s'ha presentat aquesta tarde al Col·legi de Periodistes. un projecte del Grup de Periodistes Ramon Barnils que recull quinze reportatges sobre els temes més silenciats pels mitjans de comunicació durant 2012.

02/05/2013 Comunicació

Divuit de les 40 empreses dels Països Catalans amb més beneficis han aprofitat la reforma laboral aprovada pel govern del PP per anunciar o dur a terme Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO). Ho han fet malgrat els seus notoris guanys, que l'any 2010 –el darrer amb dades completes disponibles– van sumar globalment més de 10.000 milions d'euros. El rànquing de les empreses amb més beneficis l'encapçalen Gas Natural, Endesa, Caixabank, Habitat i Abertis. 10.000 milons de beneficis en plena crisi és el reportatge que obre l'ANUARI MÈDIA.CAT de 2013, un projecte del Grup de Periodistes Ramon Barnils que recull quinze reportatges sobre els temes més silenciats pels mitjans de comunicació durant 2012.

Entre els altres temes silencats que recull l'edició d'enguany de l'ANUARI també trobem els contractes que la Generalitat ha adjudicat a Deloitte des que aquesta empresa auditora va contractar David Madí, exassessor d'Artur Mas. En poc més de dos anys, Deloitte ha aconseguit adjudicacions per valor de 41 milions d'euros, una xifra que triplica el volum de negoci amb l'administració catalana que va registrar durant el Govern tripartit. El tercer silenci més destacat revelat per l’ANUARI MÈDIA.CAT fa referència als onze morts sota custòdia policial en comissaries o detencions, la pitjor xifra de l'última dècada als Països Catalans. L'ANUARI també publica un reportatge sobre la trajectòria política i empresarial dels nou ministres de Franco que han sobreviscut a Manuel Fraga, vuit dels quals van participar en governs que van avalar sentències de mort.

La tercera edició de l'ANUARI MÈDIA.CAT s’ha presentat avui dijous 2 de maig al Col·legi de Periodistes a Barcelona, en un acte que ha comptat amb la presència de David Bassa, president del Grup Barnils, Enric Frigola, secretari del Col·legi, i Roger Palà, coordinador del projecte. Palà, que enguany ha tornat a dirigir el projecte amb el periodista Sergi Picazo, afirma que "en temps de sobredosi informativa, l'ANUARI vol ser una aposta per refermar les arrels del periodisme clàssic, anant més enllà del titular impactant i el tweet immediat, i posant el focus en temes que sovint queden al marge de l'agenda dels mitjans". Des d'aquest vespre, els reportatges es poden consultar gratuïtament al web www.media.cat/anuari, on també es pot descarregar l’ANUARI sencer en format PDF i EPUB. Com a novetat d’enguany, a la web també s’hi poden veure els quatre audiovisuals sobre quatre dels reportatges. L’edició en paper del projecte, editada i distribuïda per Pol·len Edicions, es podrà trobar a les principals llibreries del país. En els propers mesos, l'ANUARI també es presentarà a València i Palma entre d'altres localitats.

Un any més, l’Anuari ha estat possible gràcies a les aportacions realitzades per 430 micromecenes a través de la plataforma de crowdfunding Verkami. Els reportatges  són obra dels periodistes Aitor Álvarez García, Oriol Andrés, Enric Borràs Abelló, Mauro Blanquer Reig, Joan Canela i Barrull, Mar Carrera, Bertran Cazorla, Foguet, Marc Font, Lucas Marco, Albert Martin Vidal, Carla Roca, Marc Ustrell Hernández, Francesc Vila i Femenia i Joaquim Vilarnau. Enguany l’Anuari Mèdia.cat ha comptat amb la col·laboració del Màster La Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i dels Socials de la UAB, de les Universitats de Vic, València i Pompeu Fabra i del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid