Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
corrupció a la sanitat
Els editors de "cafèambllet" publiquen el llibre “Artur Mas: on són els meus diners?”

Amb el llibre es pretén “demostrar que un dels problemes principals de la sanitat catalana és la corrupció i l’opacitat”, i obrir camí a la investigació dels mateixos ciutadans sobre on van a parar els diners públics.

20/04/2013 Lletres

 Els editors de la revista Cafè amb llet, Marta Sibina i Albano Dante Fachin, han enllestit el llibre "Artur Mas: on són els meus diners?". Sis mesos després d'haver estat condemnats per haver elaborar un vídeo que denunciava l'opacitat i el robatori de diners destinats a la sanitat pública. Durant aquest període de temps, la major part de les persones que se citaven al vídeo estan imputades i sent investigades per la justícia.

A la sortida del judici, els editors, ho van deixar clar: "Ens poden posar les multes que vulguin, però no callarem. Per cada vídeo que ens facin retirar, en penjarem deu. Explicarem a tothom i amb tots els mitjans al nostre abast tot el que hem descobert”

El llibre respón a aquesta convicció. Si el vídeo de 20 minuts que la Marta i l’Albano van penjar a Youtube no va agradar gens als responsables sanitaris, les 352 planes d’aquest llibre els faran patir. I el millor de tot: els seus lectors gaudiran moltíssim.

El naixement del llibre

El 23 d’octubre de 2012 els editors de la revista cafèambllet van ser condemnats a pagar un multa de 10.000€ per haver “danyat l’honor” de Josep Maria Via, un assessor del president Artur Mas. La sentència concloïa que el vídeo sobre l’opacitat al sistema sanitari fet per cafèambllet -titulat “El major robatori de la història de Catalunya”- lesionava el “dret a l’honor” de l’assessor de Mas.

La condemna va posar la revista i els seus dos editors –la Marta i l’Albano- prop del tancament i la ruïna econòmica. Quan al veredicte es va fer públic milers de persones arreu del món van reaccionar i es van oferir a ajudar a pagar la multa per evitar el tancament de la revista. Però la Marta i l’Albano tenien uns altres plans: “Fer una col·lecta per pagar la multa és un acte de defensa quan el que cal és passar a l’atac”

Així, van proposar una col·lecta , no per pagar la multa, sinó per tenir els diners necessaris per editar un llibre on s’expliqués amb tot detall l’escandalós i opac funcionament del sistema sanitari. En només 12 hores centenars de persones van el finançar. Àngels Martínez i Teresa Forcades han prologat el llibre. En aquest enllaç podeu llegir alguns dels extractes del llibre

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid