Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió a periodistes
Cafè amb Llet: obligats a silenciar el seu treball periodístic

Obligats “destruir” i “retirar” de Youtube “El major robatori de la història de Catalunya”, el treball que denuncia com funciona la trama, el mecanisme que permet que, a tot Catalunya, polítics i empresaris afins al poder gastin centenars de milions d'euros sense cap control efectiu

26/02/2013 Comunicació

Una resolució judicial favorable als interessos de CiU i del Govern autonòmic obliga a retirar el vídeo amb què la revista gironina "Cafè amb llet" va destapar unes irregularitats en el sistema sanitari català. Els dos periodistes coneguts per ser víctimes de la persecució d'un entramat d'interessos mercantils i polítics ho expliquen en un nou vídeo.

Els editors d'aquest mitjà lliure van ser condemnats per haver "atemptat a l'honor" de Josep Maria Via, president del consorci Parc de Salut de Barcelona i membre del consell assessor d'Artur Mas en temes de sanitat. Ara hauran de complir l'ordre judicial pel qual el proper dia 28 de febrer hauran destruir i retirar aquest treball de les pàgines on està allotjat a internet.

Una justícia contra la justícia, la veritat i la transparència

El passat setembre centenars de persones es van concentrar dijous davant de la Ciutat de la Justícia per solidaritzar-se amb Marta Sibina i Albano Dante, els editors de la revista "Cafè amb llet" que van ser jutjats després de destapar els casos de corrupció a la sanitat pública catalana.

Dani i Sibina, els periodistes que van fer possible "Cafè amb llet", van ser condemnats l'octubre de l'any passat. Aleshores van decidir interposar un recurs a la sentència que els imposava el pagament de 10.000 euros, la retirada del vídeo i la publicació de la sentència en la seva revista. No obstant això, la jutge va accedir a la petició del demandant d'executar provisionalment la sentència.

La condemna per "atemptat a l'honor" que obliga a aquests periodistes a esborrar els continguts del seu treball es basa en una frase del vídeo en què s'afirmava que Via "s'ha enriquit a costa d'enfonsar la sanitat catalana"

Al vídeo que ha estat motiu de la persecució i pressions des del Govern autonòmic es denuncia que l'exalcalde de Calella, Ramon Bagó (CiU), president i principal accionista del grup de restauració Serhs, ha obtingut de manera fraudulenta per a la seva empresa l'adjudicació de contractes milionaris amb hospitals catalans.

No és casualitat que Bagó hagi estat directiu del Consorci i que aquests hospitals i centres sanitaris pertanyin al Consorci de la Salut i Social de Catalunya (CSC). Per una altra banda, Via també compaginava el càrrec d'assessor de la Generalitat de la CAC amb el de director d'una empresa que es dedica a fer estudis per a hospitals.

Durant el procés judicial, i amb l'objectiu de netejar la seva imatge i la del Govern va anunciar", Via va anunciar la voluntat" de donar els 10.000 euros que haurien de pagar els periodistes a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, precisament una altra institució esquitxada per irregularitats protagonitzades per l'exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CiU), que recentment ha estat implicat en un afer amb la màfia russa.

Anys d'investigació: factures fantasma i milers d'euros gastats sense control

"Cafè amb llet" va començar a treballar l'any 2010 en adonar-se de les retallades, la supressió de serveis i la rebaixa del sou dels treballadors dels hospitals de Blanes i Calella. En aquest context comença a investigar com es gestiona la sanitat a les comarques de la Selva i l'Alt Maresme. El 2011 la revista comença a publicar una sèrie que dibuixa un panorama d'enorme opacitat a la sanitat pública, fins que decideixen fer servir el Youtube per fer públiques les seves indagacions.

Va presentar-se inicialment com "la revista gratuïta més llegida de la província de Girona", i es dedicava a investigar la destinació dels diners públics en mans dels gestors de la sanitat catalana. Durant aquests anys d'investigació han descobert factures fantasma, centenars de milers d'euros gastats en estudis que ningú ha vist, alcaldes de diversos partits cobrint-se les esquenes els uns als altres i amenaces a aquells que s'atrevissin a fer públic aquest escàndol.

Unes amenaces que han empès els editors de la revista a denunciar una situació que condueix a les retallades sanitàries que afecten milions de ciutadans. A "El major robatori de la històrica de Catalunya" expliquen com funciona la trama, el mecanisme que permet que, a tot Catalunya, polítics i empresaris afins al poder gastin centenars de milions d'euros sense cap control efectiu. Ara hauran de silenciar per ordre judicial mesos de treball en pro de la veritat i de la justícia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid