Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibres
"El pas dels maulets" per entendre la Guerra de Successió

El llibre ens acosta a uns fets transcendentals que, tot i ser presents al currículum d'Història i Llengua de secundària i batxillerat, sovint passen desapercebuts en la voràgine del curs

12/03/2013 Cultura

"El pas dels maulets", es tracta d'una novel·la amb rerefons històric on, a través d'un enigma que han de desxifrar dos amigues (un d'Altea i altra de Vic). L'autor, Pau Tobar, tracta de fer una perspectiva general sobre la Guerra de Successió, la Nova Planta i els 300 anys.

"A través de les seues pàgines he mirat d'acostar-me als escenaris físics més importants d'aquest conflicte, i ho he fet des del punt de vista valencià però amb un abast clarament nacional, de Salses a Guardamar. De fet, el llibre també és la història d'una pressa de consciència, la d'Alícia i Toni. Tot comença amb un episodi que ens familiar i que havia volgut recordar: l'afer del mural de Pedreguer i l'Audiència Nacional", assenyala Tobar.

Aqui teniu un tastet de les primeres pàgines, i un llistat de llibreries on, en principi, el podrieu adquirir. El llibre ha estat editat per Edicions del Bullent.

Pau Tobar Fabra (València, 1978) és professor de geografia i història en el sistema públic d’ensenyament, una feina que l’ha fet recórrer diferents comarques i conèixer la pluralitat de l’alumnat que fa bullir les nostres aules. Llicenciat en Història per la Universitat de València, i format també a la Università Ca'Foscari de Venècia, ha col·laborat amb diferents publicacions com ara la revista Caràcters, o el periòdic L’Accent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid