Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'Estat també denúncia Igualada per haver aprovat una moció de Declaració d’independència
10/02/2013 Política

L’ajuntament d’Igualada ha rebut una citació dels jutjats de Barcelona com a conseqüència d’un contenciós administratiu que ha interposat la delegació del govern a Catalunya respecte a una moció aprovada en el ple del mes de setembre. El text aprovat per una àmplia majoria, era en favor de la Declaració d’Independència de Catalunya, segons informa anoiadiari.cat

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha comparegut davant els mitjans per expressar la seva indignació davant del contenciós interposat per la subdelegació del govern espanyol a Catalunya contra l’ajuntament.

El contenciós administratiu és sobre una moció aprovada per àmplia majoria, en el ple del mes de setembre, en favor de la Declaració d’Independència de Catalunya. Per la Delegada del Gobern, aquesta moció és nul·la de ple dret ja que l’Ajuntament no té competències per dictar-la.

"la subdelegada del govern no s’ha llegit la nostra moció"

A diferència d'altres mocions aprovades en altres municipis, aquesta no acordava en la seva part dispositiva declarar la ciutat territori català lliure, sinó que instava 'el Parlament de Catalunya a iniciar tots els mecanismes per a acabar constituint un Estat Català amb plena sobirania, de manera democràtica, i dins la Unió Europea'. En aquest sentit l'alcalde igualadí afirma que 'això demostra que la subdelegada del govern no s’ha llegit la nostra moció'.

L’alcalde igualadí ja ha assegurat que "recorrerem tenint en compte que aquesta denúncia s’ha fet molt malament, i deixarem en evidencia la subdelegació del govern amb arguments i seguint la legalitat mes estricte. Traurem els colors a aquesta delegada".

La moció en qüestió
Va ser un text presentat pel govern municipal (CIU i ERC-Rcat) on es manifesta que ‘Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica i insta el Parlament a iniciar el procés que dugui a la plena realització de Catalunya com a país’.

La moció va ser aprovada, per una àmplia majoria, amb els vots de CIU, ERC-Rcat, PSC. Es va abstenir ICV i van votar en contra el PP i PxC.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid