Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
Pintades a una oficina de Banesto en resposta a l'intent de desnonament a Palma

Banesto va intentar fer el desnonament sense ordre judicial a Marratxí

14/12/2012 Drets i Llibertats
Pintades a l'oficina de Banesto a Palma Pintades a l'oficina de Banesto a Palma

L'assemblea de Palma d'Arran reivindica el llançament de pintura a realització de pintades a la sucursal de Banesto en resposta a l'intent de desnonament "il·legal" que aquesta entitat bancària intentà dur a terme fa uns dies a Marratxí.

D'aquesta manera, l'organització ha manifestat la seva màxima solidaritat amb Lola Conesa, mare de dos fills, nova víctima dels abusos dels bancs i que ha estat a punt de perdre el seu habitatge.

Enmarca l'actuació dins la campanya "Només lluitant tenim futur!", amb la que l'organització juvenil es presenta arreu dels Països Catalans. Novament, la seva intenció és la de donar resposta, "en clau juvenil, les agressions que patim, de cara a construïr l'alternativa independentista, socialista i feminista que necessita el nostre poble".

Arran aprofita la reivindicació per mostrar el seu suport a totes les persones que participen de la lluita contra els desnonaments, ja sigui a les Plataformes d'Afectades per les Hipoteques com a qualsevol espai de lluita i transformació anticapitalista. Així com també fan una crida a sumar forces contra l'abús d'uns bancs que "viuen del sofriment de les classes populars, manentint, això si, els beneficis i rebent enormes rescats dels fons públics".

Banesto va intentar fer el desnonament sense ordre judicial

El domicili de Lola Conesa, divorciada i mare de dos fills, a la urbanització Son Ramonell, de Marratxí, va rebre dilluns passat la visita d'una empresa presumptament subcontractada per Banesto, el banc on descansava la seva hipoteca, per canviar-li el pany i buidar de mobles l'habitatge. Després de constatar que allí encara vivia gent encara que no estigués en aquest moment, els empleats es van marxar sense complir la seva intenció però deixant una nota escrita amb un telèfon al que havien de dirigir-se els inquilins.

Es tracta del segon desnonament "il·legal" que es constata a les Illes durant els últims mesos, segons denuncia la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de Mallorca (PAH), que cada dimecres a la tarda atén als afectats en el palmesano Casal de Ca Alonso.

La PAH reconeix que l'adossat on viu Lola amb els seus fills "és ara propietat del banc", mentre que després del seu divorci les quantitats degudes per la hipoteca subscrita per tots dos cònjuges no van ser abonades conforme als termes subscrits amb l'entitat financera, de manera que els interessos de demora eren fins i tot superiors a la part que aportava Lola, l'única que complia, però expliquen que "solament s'ha sabut que hi hauria en conseqüència una execució hipotecària i una subhasta marcada per al passat 28 de novembre, sense que des d'un jutjat s'hagi comunicat gens referent a un desnonament".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid