Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nit de la Cultura
Campanya de micromecenatge per finançar l’audiovisual sobre 50 anys de l'OCB

El projecte serà presentat avui a Manacor en el decurs de la gala de la Nit de la Cultura, la més participativa dels darrers temps

14/12/2012 Cultura
La Nit de la Cultura de l'any passat va esdevenir  un clam pel "menyspreu" a una llengua i un país La Nit de la Cultura de l'any passat va esdevenir un clam pel "menyspreu" a una llengua i un país

La Nit de la Cultura d'avui serà la més multitudinària de la història. Dimecres, un dia abans que acabàs el termini, les més de 700 localitats amb que compta el teatre ja estaven exhaurides, fet que no té precedents en tota la trajectòria de l'entitat.

I és que l'Obra Cultural Balear (OCB) celebra el mig segle d'història, i els atacs constants de l'Executiu Bauzá cap a la llengua i la cultura han reactivat la participació dels ciutadans en aquesta gala. L'entitat aprofitarà també la multitudinària assistència per presentar una nova iniciativa: el documental L'Obra de tots. Mig segle de lluita dels mallorquins per mantenir viva la llengua catalana.

El projecte serà dirigit per Antoni Mir Marí, que ja s'encarregà de l'audiovisual L'obra d'un gegant. En aquesta ocasió, pretén fer un repàs de la història de l'entitat a través del fons de l'OCB, però també amb les vivències de la diversitat de les persones que en formen part. "L'objectiu és explicar què ha fet l'Obra durant aquestes cinc dècades perquè en quedi constància", apuntava ahir Tomeu Martí, portaveu de l'entitat. Ara bé, per fer realitat el documental, cal una inversió econòmica contundent i, si bé TV3 ja ha mostrat interès per coproduir-lo, també demana suports populars.

Per això, l'Obra Cultural iniciarà dilluns, dia 17 de desembre, una campanya de micromecenatge a través de Verkami. La finalitat és arribar als 15.000 euros, que seria el que falta perquè la iniciativa pugui fer-ser realitat. Les aportacions poden anar dels 7 als 1.000 euros i, a canvi, l'entitat es compromet a gratificar els mecenes amb l'aparició dels seus noms als crèdits del film, el DVD, participar-hi com a extra o fins i tot una litografia de l'Obra, depenent de la quantitat de cada aportació. "Són 50 anys de lluita, tenim una història, ens importa i la volem contar", emfatitzava ahir el director durant la presentació de la proposta de micromecenatge.

Nit de la Cultura

Les 785 localitats de l'Auditori de Manacor ja han quedat exhaurides. Fins i tot hi ha llista d'espera per fer part d'aquesta gala, en la qual també es lliuraran els premis 31 de Desembre a persones, entitats o grups que han destacat pel seu treball a favor de la llengua, la cultura i el país.El batle de Manacor, Antoni Pastor, serà l'encarregat d'encetar la gala amb la ‘benvinguda' sempre satírica de Miquel Àngel Llonovoy. També hi actuaran Antònia Font, Les Mamzelles, la Coral de la UIB i Obrint Pas, guanyadors del premi Gabriel Alomar.

Entre els parlaments, no hi faltarà el del president de l'Obra, Jaume Mateu, que, com és d'esperar, estarà marcat pels "retrocessos en matèria de llengua i cultura a causa de la política antimallorquina del Govern Bauzá", apunten des de l'entitat. Així mateix, hi parlarà el filòleg eivissenc Isidor Marí, en nom de l'Institut d'Estudis Catalans. Es presenta, doncs, com una Nit punyent i una demostració de suport popular.

Televisió de Catalunya enregistraeà l'acte

L'esdeveniment serà enregistrat per Televisió de Catalunya i retransmès en diferit el proper 6 de gener, a les 23.30 hores, pel Canal 33 i per TV3cat. Com ja va succeir a l'edició anterior, IB3 no s'ha dignat contestar l'oferiment que li va fer l'entitat de retransmetre la gala, que per la seva qualitat és un dels principals espectacles culturals de l'any i un aparador destacat de la potència de la cultura feta en català.

 


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid