Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
L’esperit d’Allende i la unitat popular xilena, en la campanya de la CUP-AE a Barcelona

Membres del Partit Comunista de Xile donen suport a la CUP-AE a Ciutat Vella de Barcelona, en un acte en què participen representants de múltiples lluites populars.

12/11/2012 Política
Acte electoral de la CUP-AE a Ciutat Vella de Barcelona Acte electoral de la CUP-AE a Ciutat Vella de Barcelona

Més d’un centenar de persones van participar ahir a l’acte de la CUP–Alternativa d’Esquerres (CUP-AE) al cor de Barcelona. Al costat de la seu del districte, el nucli de campanya de Ciutat Vella va convidar a parlar a persones vinculades a lluites socials i polítiques, a més de dues de les persones que formen part de la llista electoral: la número 6 per Barcelona, Roser Veciana i el cap de llista David Fernàndez.

L’acte va començar amb la música d’en Marcel Marimon, la qual va donar pas als primers parlaments del vespre. Va obrir el torn de intervencions l’ex-regidora de drets civils de l’Ajuntament de Barcelona,Roser Veciana, demanant un minut de silenci pels fets de Barakaldo. Veciana va denunciar la hipocresia dels partits polítics que ara corren a solidaritzar-se amb la víctima i amb la seva família, però que a la pràctica han treballat per crear les condicions jurídiques i econòmiques que faciliten que el cas de la dona de Barakaldo no sigui un cas aïllat.

Assemblea d’Aturats de Badalona

Andrés, de l’Assemblea d’Aturats de Badalona, va parlar en segon lloc per explicar la difícil lluita que duen a terme per tal de fer respectar els drets de les persones sense feina, que cada vegada són més, fent una crida a la solidaritat i a la unió d’esforços per superar aquesta xacra que condemna a la fam i la impotència a quasi 2 milions de persones arreu dels Països Catalans i aconseguir una millor distribució del treball i la riquesa.

El col·lectiu de dones feministes, Gatamaula

En nom de Gatamaula, un col·lectiu de dones feministes, Maria Rodó va fer un resum de les principals lluites que des del moviment feminista s’han impulsat des del darrer any, instant la CUP – Alternativa d’Esquerres a defensar el reconeixement del treball domèstic i de cura i el seu repartiment, així com reivindicant el dret al propi perquè siguin les persones i la vida, i no els mercats, el centre del sistema.

Tamara Homel, del Partit Comunista de Xilé

La quarta intervenció va anar a càrrec de Tamara Homel, del Partit Comunista de Xile, que en representació d’una delegació de regidores del ajuntament de Pudahuel, comuna de Santiago de Xile, varen voler intervenir per donar el seu suport a la CUP – Alternativa d’Esquerres en la construcció de la unitat popular, que avui entenen com una agrupació de forces per construir una alternativa al capitalisme. Homel va destacar el seu suport a la lluita del poble català per decidir el seu futur lliurement contra les imposicions de l’estat espanyol, i va recordar que l’enemic comú és l’imperialisme, el qual s’encarna en multinacionals com l’espanyola Endesa, l’objectiu del qual és l’espoli i no el desenvolupament humà. Homel va acabar la seva emotiva intervenció fent una crida a la lluita per la memòria i contra l’oblit, recordant que igual que el poble català, el poble xilè també va patir una transició de la dictadura a una suposada democràcia que permeté seguir manant als mateixos de sempre.

David Fernàndez, cap de llista per la CUP-AE per Barcelona

El cap de llista per Barcelona de la CUP–AE, David Fernàndez, va centrar la seva intervenció en presentar la Candidatura d’Unitat Popular i el seu projecte polític i social així com en explicar els elements principals del programa electoral. Va destacar el projecte municipalista de la CUP com un projecte que sota els principis de la democràcia col·laborativa aposta per l’articulació d’alternatives al status quo des de la base, colze a colze amb els moviments i les lluites populars. Va explicar que davant el moment excepcional que viu el nostre país i la nostra gent, la CUP va decidir presentar-se a aquestes eleccions autonòmiques després d’un procés d’assemblees obertes a tothom.

I va deixar clar que el compromís de la CUP–AE és a favor de la plena independència dels Països Catalans, és a dir, perquè sigui la seva gent, i no els mercats, els estats o la Unió Europea, qui decideixi sobre la política, l’economia o la cultura. Que l’objectiu és construir una democràcia real, participativa i inclusiva, perquè ja res no torni a ser igual. En David Fernàndez va acabar la seva intervenció fent una crida a participar als veritables actes centrals de la campanya electoral referint-se a les mobilitzacions corresponents a la Vaga General del 14 de novembre, per tal de convertir-les en un crit contra el model polític i econòmic que ens ha portat a la crisi i que ara posa segresta la sobirania dels pobles en favor de bancs i multinacionals.

Un membre de Papers i drets per a tothom, Tambir, va ser l’encarregat de cloure l’acte. Va fer una intervenció molt dura centrada en denunciar que cap partit polític no ha treballat per resoldre favorablement als drets de bona part de la població catalana que veu negats els seus drets polítics i socials fonamentals.

Després dels parlaments, el jove grup de rap de la Barceloneta Poker d’asos va sorprendre als assistents amb un rap amb rimes originals i combatives, abans de donar pas a en Marcel Marimon, el qual es va encarregar de tancar l’acte amb la seva veu i la seva guitarra.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid