Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
La CUP-AE presenta un paquet de mesures per generar ocupació i reduir l'atur

Impulsar l'ocupació en el sector públic, l'establiment d'un salari social i el foment de l'economia cooperativa, claus per repartir el treball i la riquesa, entre les propostes

23/11/2012 Especial eleccions
David Fernàndez, cap de llista per Barcelona David Fernàndez, cap de llista per Barcelona

La Candidatura d'Unitat Popular- Alternativa d'Esquerres (CUP-AE) ha proposat un paquet de mesures per combatre les altes taxes d'atur que afecten els Països Catalans, especialment entre les dones i les franges d'edat més joves. Entre les qual destaca l'impuls de l'ocupació en el sector públic, la reducció de la jornada laboral o el foment del cooperativisme.

La formació també apostaper la reducció de la jornada laboral i el repartiment del treball. "L'atur desbordat que patim les classes populars coincideix amb les jornades maratonianes que han de dur a terme molts dels treballadors i treballadores que encara tenen feina. Els recursos per posar a disposició de la immensa majoria una feina hi són però estan mal repartits".

D'altra banda, la formació planteja la revalorització social del treball domèstic i consideració d'un salari social. "Moltes persones al nostre país, especialment dones, dediquen també moltes hores al treball domèstic i de cura. No només cal regularitzar-lo per garantir drets socials i laborals a aquestes persones sinó que cal considerar l'establiment d'un salari social per a revaloritzar les tasques i dignificar aquesta feina", explica David Fernàndez, cap de llista de la CUP-AE per Barcelona.

Per últim, la CUP-AE considera vital l'impuls de l'economia social i solidària. En aquest sentit, el foment del cooperativisme resulta clau. Al nostre país hi ha un pòsit històric molt important que, segons el portaveu de la CUP-AE, "Cal saber impulsar i dinamitzar. En aquests moments les cooperatives són les que millor estan resistint l'embat de la crisi capitalista i les que estan perdent menys llocs de treball. Cal impulsar decididament la creació de cooperatives mitjançant reformes legislatives i suport econòmic", afegeix.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid