Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
MDT: "L'independentisme ja havia entrat als ajuntaments quan Junqueras tenia 18 anys"

L'organització ha volgut respondre unes declaracions del líder d'ERC on es refereix a la CUP com a nou independentisme

16/10/2012 Política
Cartell de l'MDT de l'any 1988 per la celebració de la seva III assemblea Cartell de l'MDT de l'any 1988 per la celebració de la seva III assemblea

"Som més independentistes que ningú perquè ho som des de fa més temps que ningú. Com que fa més temps que ningú que ens hi preparem, som els que hi podem aportar més rigor i preparació". Aquestes paraules les va pronunciar el candidat d'ERC per Barcelona, Oriol Junqueras, el passat 13 d'octubre en ser proclamat cap de llista.

Junqueras va valorar la decisió de la CUP de concórrer a les eleccions del 25-N i va afirmar que "el fet que cada vegada hi hagi més independentistes, o més gent que digui que és independentista, a nosaltres ens sembla molt bé perquè aquest ha sigut sempre el nostre objectiu, convèncer la majoria de la societat catalana que avanci cap aquest independentisme".

"Que la desememòria no ens faci traïdors"

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha volgut explicar a Junqueras que s'equivoca a l'hora de qualificar la CUP de "nou independentisme". En aquest sentit, recorda que "l’independentisme que Junqueras qualifica de manera prepotent de nou ja havia entrat als ajuntaments el 1987, quan ell tenia divuit anys".

I a més, remarca que l'independentisme "ja existia com a moviment polític almenys deu anys abans que la direcció del seu partit aprofités la repressió sobre l’independentisme dels inicis dels 90 col·laborant al costat de l’Estat espanyol en la persecució/delació de vells independentistes que avui podem trobar dins la CUP".

Per l'MDT, el de la CUP "representa l’independentisme de sempre, el que defensava l’objectiu de la independència abans del naixement de Junqueras", a qui l'organització defineix com "un independentista postolímpic".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid