Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
L'alcalde de Saragossa exigeix una llei per protegir el català a la Franja

També demana que es respecti el que considera que és la realitat "trilingüe" a l'Aragó amb el català, castellà i aragonès.

29/10/2012 Llengua
Intenten elimanar tota referència del català a la Franja Intenten elimanar tota referència del català a la Franja | Autor: Arxiu

L'alcalde de Saragossa, el socialista Juan Alberto Belloch, ha sortit en defensa que el català sigui protegit per llei a Aragó, de donar-li cobertura com a "llengua pròpia". Belloch ha donat suport a una moció en el Ple del consistori saragossà en contra de la decisió de la presidenta d'Aragó, Luisa Fernanda, de derogar la Llei de Llengües que va deixar aprovada el PSOE aragonès en l'anterior legislatura amb el suport de Chunta (CHA).

Belloch, no ha dubtat en donar suport a la moció presentada per CHA, sinó que també ha promogut un acord en el qual se censura que el català no tingui cobertura per llei a Aragó i es reclama a l'Executiu aragonès que respecti el que considera que és la realitat "trilingüe" d'aquesta regió: català, castellà i aragonès.

Recordem que el PP ha decidit derogar aquella Llei de Llengües i promoure'n una altra de nova, en la qual no es doni cobertura al català.

Parteix d'un plantejament de base: el que es parla a les comarques aragoneses limítrofes amb Catalunya no és català, sinó modalitats lingüístiquess conformades al llarg dels segles, que com a tals han de ser definides i protegides. Fins i tot, ho anomena com "aragonès oriental"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid