Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
El bloc "Altres Barcelones" recorda els fets del 6 d'octubre i el CADCI

El seu autor, Dani Cortijo, és professor de Ciències Socials a l'escola Sant Ignasi i col·labora amb l'empresa Cultruta, on fan rutes per Barcelona per redescobrir la ciutat amb uns altres ulls.

09/10/2012 Història
Forces de l'èxèrcit espanyol assaltant el local del CADCI Forces de l'èxèrcit espanyol assaltant el local del CADCI

Aquests dies, el bloc "Altres Barcelones" recorda els fets del 6 d'octubre de 1934 i el paper que va jugar la seu del Centre Autonomista de Dependents de Comerç i de la Indústria (CADCI) situat a la Rambla de Santa Mònica.

L'edifici que fou canonejat per l’exèrcit i els qui hi resistien no tingueren més remei que abandonar l’edifici per la porta del darrere. Alguns però, hi van deixar la vida: Jaume Compte, Manuel González Alba i Amadeu Bardina.

Altres Barcelones

Segons el seu autor i coordinador, "allà on la gent, amb presses, només hi veu cotxes i turistes, tu hi veus muralles, menestrals treballant a peu de carrer, bombardejos, revoltes... Descobreixes que a amb aquells carrers estrets i mal il·luminats que aparentment no tenen cap atractiu tu hi tens una espècie de lligam personal". I és que el bloc, intenta aproximar-nos a la història de la ciutat.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid