Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abús policial
Admesa a tràmit la querella contra la detenció d'un militant de la Intersindical-CSC

Un agent dels Mossos va trencar-li el canell durant el trasllat a la comissaria

04/10/2012 Drets i Llibertats

El Jutjat d'Instrucció 15 de Barcelona ha admès a tràmit una querella presentada per un militant de la Intersindical-CSC contra un agent dels Mossos d'Esquadra per trencar-li el canell durant el trasllat a la comissaria de les Corts de Barcelona durant el passat 1 de maig.

El noi va ser detingut durant la tarda del Primer de Maig a Barcelona. Un agent li va retorçar la mà de manera violenta mentre l'amenaçava. L'agent va continuar amb l'agressió fins que companys seus el van alertar de la presència de càmeres. Tot seguit el van obligar a entrar a la furgoneta de bocaterrosa i deixar que s'aixequés.

Després d'estar unes quatre hores a comissaria sense ser atès pels serveis sanitaris tot i haver-ho sol·licitat, va ser posat en llibertat cap a les 23.00 hores, quan va acudir a l'Hospital Clínic de Barcelona on li va ser diagnosticada "una fractura d'estiloides radial carp esquerre".

Tot plegat es desprèn de la querella que, segons Europa Press, sol·licita a la Conselleria d'Interior que s'identifiqui al membre de la unitat Drago 601 que va custodiar l'arrestat i el va traslladar a la furgoneta policial.

La querella considera que els fets vulneren béns jurídics per "l'humil·liació i dolor patits" que tenien com a objectiu causar temor a l'arrestat, a més d'afectar la seva integritat física i psíquica.

La Intersindical-CSC ha expressat a través d'un comunicat el desig que es depurin responsabilitats "de manera contundent" i "es posi fi a la repressió policial i judicial de la lluita sindical".

"Des de fa temps denunciem amb fermesa la judicialització, criminalització i repressió policial que es duu a terme contra el moviment sindical, tant al nostre país com a la resta de l'estat espanyol", manifesta.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va aprovar una moció per unanimitat condemnant els fets i exigint la depuració de responsabilitats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid