Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Justícia
Absolen el veí de Vilajuïga vexat per la Guàrdia Civil

La jutgessa també ha absolt els dos agents de les faltes de maltractament d'obra i vexacions

11/10/2012 Drets i Llibertats

Simó Colls, el pagès que va ser vexat per la Guàrdia Civil per negar-se a parlar en castellà, ha estat absolt de les faltes de desobediència i vexacions per les quals li demanaven 600 euros.

Tanmateix, la jutgessa del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 també ha absolt els dos agents de la Guàrdia Civil -amb número de placa Y18244T i J15788 E- de les faltes de maltractament d'obra i vexacions.  L'advocat de Colls demanava una multa de 480 euros per cada agent.

En la seva sentència la jutgessa considera que "no han resultat degudament acreditats els fets denunciats tenint en compte les versions contradictòries entre les parts amb absència de qualsevol dada objectiva o perifèrica que permeti donar major versemblança o preponderància a una versió sobre l'altra".

La Plataforma per la Llengua ha valorat positivament l'absolució del veí de Vilajuïga i ha celebrat que el fiscal posés de manifest que adreçar-se als agents de l'ordre públic en català és un dret dels ciutadans reconegut en la legislació legal vigent.

Tot i així, l'entitat lamenta que les vexacions que va patir l'empordanès quedin impunes, i referma el compromís d'assessorar i defensar els ciutadans dels territoris de parla catalana que vegin vulnerats els seus drets lingüístics i civils.

La Plataforma assenyala que Colls "es va limitar a exercir el seu dret d'expressar-se en català, mentre que la reacció agressiva i intimidadora dels agents de la Guàrdia Civil és intolerable en una societat democràtica".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid