Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abusos
Demanen l'absolució dels dos agents de la Guàrdia Civil que van vexar el veí de Vilajuïga

El fiscal també ha demanat l'absolució de Simó Colls, denunciat per desobediència i resistència a l'autoritat, en considerar que no hi ha testimonis que corroborin els fets

03/10/2012 Llengua

El cas del veí de Vilajuïga que va ser vexat per dos agents de la Guàrdia Civil per negar-se a parlar en castellà ha arribat aquest dimarts a judici.

El fiscal ha demanat l'absolució tant per a Simó Colls, denunciat per desobediència i resistència a l'autoritat, com per als dos agents, denunciats per vexacions verbals i físicques i per vulneració dels seus drets lingüístics.

El fiscal ha considerat que les versions eren contradictòries i ha destacat que no hi ha testimonis que puguin corroborar les versions d’ambdues parts. A més, ha assegurat que parlar català no és cap falta de respecte, ni incompleix la legislació.

Per altra banda, l’advocat defensor ha demanat l’absolució de Colls, ja que considera que en cap cas l’empordanès ha vulnerat la legislació vigent. En canvi, ha remarcat, ha estat objecte de vexacions verbals i físiques. Per això, ha demanat la condemna dels agents de la Guàrdia Civil per una falta de maltractaments i vexacions injustes.

El ciutadà empordanès i el seu advocat defensor, membre de la Plataforma per la Llengua, han estat rebuts per una concentració de suport convocada per diverses entitats de la comarca. A la sortida dels jutjats, l’advocat de la Plataforma per la Llengua, Marc Cristià, ha valorat positivament el judici i ha dit que preveu que la sentència es faci pública en els propers deus dies.

La Plataforma per la Llengua a una crida a totes les persones que hagin vist vulnerats els seus drets lingüístics a denunciar-ho a l’entitat. Així mateix, l’entitat demana al Govern de Catalunya que faci els passos necessaris perquè fets com aquest no es tornin a repetir.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid