Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Arenys de Munt també es declararà territori català lliure

La CUP presentarà a Vic i Sant Cugat la moció independentista que es va aprovar a Sant Pere de Torelló i Calldetenes

04/09/2012 Política

L'Ajuntament d'Arenys de Munt es declararà territori català lliure dijous 13 de setembre, seguint l'estela de la declaració d'independència que dilluns van aprovar els ajuntaments de Sant Pere de Torelló i Calldetenes, a Osona.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis (CUP), ja va enviar una carta al president Mas demanant-li que iniciés el procés de secessió.

D'altra banda, la CUP ha anunciat que presentarà mocions en el mateix sentit a Sant Cugat i a Vic, ciutats on la formació té dos regidors al consistori.

3r aniversari de la consulta popular d'Arenys de Munt

El govern municipal d'Arenys de Munt, de la CUP, ha anunciat aquest dimarts que en el proper ple municipal presentarà a aprovació una moció per a la declaració de la independència. Segons explica, la voluntat del govern és "continuar el camí iniciat fa tres anys" amb motiu de la celebració de la que fou la primera consultat popular independentista celebrada al nostre país, a proposta de la CUP, i que va provocar una onada de celebració de consultes a tot el territori.

Amb motiu del tercer aniversari de la consulta, i de la celebració aquests dies de la Diada de l'11 de Setembre, el govern d'Arenys de Munt vol seguir endavant amb un camí que "està implicant molts municipis, entitats i ajuntaments de Catalunya i que recull un ampli sustent de la societat civil", tal com es reflecteix –diu- en les mostres d’adhesió i participació a la manifestació independentista convocada per l'ANC l'11 de Setembre.

La moció que presentarà l'equip de govern insta el Parlament de Catalunya a declarar la Independència del Principat de Catalunya i "posar-se així al costat de la majoria de ciutadans catalans que també ho estan demanant".

També a Sant Cugat i Vic

La CUP ha anunciat que presentarà la moció per declarar la independència a Sant Cugat del Vallès i a Vic. La formació ha felicitat Sant Pere de Torelló i Calldetenes per la seva "valentia" en declarar-se territori català lliure i confirma la seva voluntat de fer el mateix "obligats per la conjuntura actual", afirma, "en què els drets nacionals i socials del nostre poble estan seriosament amenaçats".

La formació creu que per avançar cap a la plena sobirania "és necessària la implicació de tots els agents polítics i socials" i defensa que els municipis "han de ser el motor de la construcció nacional". "Com a representants més propers a la ciutadania hem de tenir un paper cabdal en la construcció d'un estat que vetlli pels drets civils i socials dels seus ciutadans", assenyala.

La CUP també ha donat suport als alcaldes i regidors de Sant Pere de Torelló i Calldetenes per les amenaces rebudes i els atacs que han rebut per part de les faccions més radicals de l’espanyolisme antidemocràtic.

La CUP confia que la moció s'aprovarà a Sant Cugat, ja que el municipi es va adherir el desembre de l'any passat a l'Associació de Muncipis per la Independència i la consulta popular sobre la independència del 13 de desembre de 2009 va rebre 14.000 vots afirmatius. Igualment, Vic també forma part de l’Associació de Municipis per la Independència i els vigatans ja es van mostrar majoritàriament favorables a la independència el 13 de desembre de 2009 en el referèndum organitzat per Osona Decideix.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid