Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11-S
Endavant (OSAN) i l'MDT aposten per avançar en el desplegament de la Unitat Popular

Les dues organitzacions independentistes han fet públiques les seves valoracions de la Diada de l'11 de Setembre

25/09/2012 Política
La Diada de l'Onze de Setembre ha estat històrica i ha posat sobre la taula el creixement de l'independentisme i la necessitat que l'Esquerra Independentista avanci en el desplegament de la Unitat Popular.

En aquest diagnòstic coincideixen les dues organitzacions estratègiques de l'Esquerra Independentista, Endavant (OSAN) i el Moviment de Defensa de la Terra (MDT), que han fet públiques les seves valoracions de la Diada de l'11 de Setembre.

L'MDT ha destacat que les marxes per la independència de l’ANC, juntament amb el "No a la guerra”, "han estat les dues màximes expressions d’autoorganització popular a Catalunya" i assegura que ha aconseguit que l'independentisme hagi esdevingut hegemònic. I és per això, diu, que "ens hem posat al costat del poble i hi hem fet arribar les nostres aportacions durant tot l’estiu" ja que per l'organització "cap revolucionari pot quedar-se al marge mentre cada cop més i més capes de les classes populars se sumen al projecte independentista".

De la seva banda, Endavant (OSAN), que valora molt positivament el manteniment de les convocatòries i les mobilitzacions de l'Esquerra Independentista arreu del Principat, considera que "el fet que tanta gent hagi sortit al carrer, especialment a Barcelona, procedent de diferents punts dels Països Catalans té un valor enorme". "Aquest Onze de Setembre ha suposat un cop molt important contra l'autonomisme i contra les falses solucions com el pacte fiscal", afirma.

Fer front als intents de CiU de treure rèdit a l'avenç independentista

Ambdues organitzacions posen l'accent en la necessitat d'impedir que la dreta catalana vulgui capitalitzar el moviment independentista. De fet, Endavant (OSAN) no té "cap dubte" que CiU ha estat l'agent polític "que millor ha aconseguit capitalitzar aquestes mobilitzacions".

L'organització creu que la tendència és la de "posar en safata de plata la majoria absoluta a CiU" i considera que l'ANC ho possibilita, així com ERC i SI, la voluntat dels quals "és empènyer CiU perquè convoqui un referèndum d'autodeterminació des del Parlament de la Ciutadella". "Totes aquestes estratègies reforcen la centralitat de CiU com a representant i com a guia del moviment nacional, en aquest cas regional", critica.

"La transició nacional de CiU vol ser una transició amb les cartes marcades a favor de les classes dominants de sempre: una transició que ara haurà de ser tutelada per l'Europa dels mercats, la banca i les multinacionals", sosté. L'MDT hi coincideix a l'hora de denunciar "com la dreta catalana i els seus ressorts econòmics i mediàtics intenten reconduir la situació al seu favor".

Per això l'MDT creu que la funció de l'ANC és "continuar augmentant la consciència independentista de cada cop més capes de la població, mobilitzar el poble i impossibilitar, per tant, les maniobres de CiU". "La guerra per l'hegemonia dins el moviment independentista no està guanyada, sinó que tot just acaba de començar. Hem de ser conscients que CiU i els sectors socials que representa no s‘estaran quiets i intentaran capitalitzar el moviment independentista al servei dels seus interessos", alerta l'MDT.

Desplegar la Unitat Popular

En aquest context, Endavant (OSAN) avisa: "L'escenari més probable a mitjà-llarg termini, si una alternativa d'esquerres i independentista no ho impedeix, és un nou pacte entre les elits el preu del qual serà, com ara fa tres dècades, la llibertat dels Països Catalans i els drets de les seves classes populars".

Segons l'MDT, la solució a aquest panorama és "articular un pol d'esquerres dins aquest moviment que aposti clarament per la radicalitat democràtica, socialitzi un programa transformador d’Unitat Popular i incorpori els altres territoris nacionals a la dinàmica més avançada de Catalunya". Així, advoca per articular un pol d’esquerres a través d'"instruments eficaços, com ara un referent polític de masses", que ha de ser la CUP. "Cal que tota l’Esquerra Independentista assumeixi que la CUP és aquest referent, és a dir, l’eina de mobilització i enquadrament dels sectors mes avançats de les classes populars", manifesta.

Per a Endavant (OSAN) el desplegament de la Unitat Popular l'ha de dur a terme el conjunt de l'Esquerra Independentista. "És justament el desplegament de la unitat popular una de les tasques fonamentals de l'Esquerra Independentista avui", afirma Endavant, que considera "imprescindible" que l'Esquerra Independentista faci "un salt qualitatiu" perquè sigui capaç de "bastir una ambiciosa proposta d'alliberament nacional des de l'esquerra per al conjunt del poble català".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid