Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ple municipal
Bordils dóna suport a la sanitat pública i s’oposa a la privatització de les Aigües Ter Llobregat

La moció fa una crítica als poders públics per “l’empitjorament dels nivells de satisfacció dels drets socials, enlloc d’actuar per avançar cap a cotes més altes de prestacions”

27/09/2012 Política
El riu Ter al pas pel municipi gironí de Bordils El riu Ter al pas pel municipi gironí de Bordils

L’Ajuntament de Bordils va aprovar al ple municipal del 13 de setembre dues mocions de la CUP que donaven suport a la sanitat pública i s’oposaven a la privatització de l’empresa Aigües Ter Llobregat, respectivament.

 Els dos vots a favor de la CUP i els quatre de CiU -un regidor convergent es va abstenir- van permetre que l’Ajuntament de Bordils s’adherís formalment a la Iniciativa Penal Popular (IPP) en defensa del sistema públic de salut, promoguda per la Plataforma Dempeus per la Salut Pública. A més, també es va acordar donar suport a una altra entitat que treballa per la sanitat pública: la Plataforma d’Afectades per les Retallades en Sanitat (PARS).

El document expressa que “la salut pública és un dret inalienable i universal a tot ciutadà i ciutadana” i fa una crítica als poders públics per “l’empitjorament dels nivells de satisfacció dels drets socials, enlloc d’actuar per avançar cap a cotes més altes de prestacions”.

D’altra banda, la segona moció pretén evitar la privatització de l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL) i fer complir els cabals de manteniment establerts legalment pel Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya. La moció es va aprovar amb els dos vots a favor de la CUP i els quatre de CiU.

El document, impulsat per la Plataforma Aigua és Vida, defensa que “ATLL és una peça clau per tal de garantir un servei públic d’aigua i de qualitat a 4,9 milions de catalans i catalanes”, i que no hi ha cap justificació per a la privatització de l’empresa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid