Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Bordils aprova dues mocions de la CUP a favor de la llengua

L'Ajuntament de Bordils va aprovar al passat ple municipal dues mocions en defensa del català presentades per la CUP que van ser aprovades unànimement per totes les formacions polítiques del consistori (CiU, Grup Independent per Bordils i la CUP), mostrant així, una clara posició del grups municipals a favor de la llengua.

La primera de les mocions aprovada consistia en una iniciativa proposada per el conjunt d'entitats cíviques i educatives de Somescola i presentada a l'ajuntament en nom de la majoria d'entitats del municipi, com a resposta de la sentència del TSCJ que qüestiona el català com a llengua vehicular de l'ensenyament al Principat i que posa en perill el sistema d'immersió lingüística als centres educatius.

15/10/2011 17:56 Política

La moció va ser presentada per 13 entitats i associacions de la població, com ara l'Ateneu Popular La Pioixa, el Jovent de Bordils, l'AMPA CEIP Bordils, el Casal de Bordils La Gresca, la Llar de Jubilats o els Maulets Llera del Ter.

Per altra banda, la CUP també va presentar una moció perquè l'ajuntament donés suport al Correllengua 2011, donant suport a les entitats organitzadores i aportant la infraestructura i l'ajuda necessària per al bon desenvolupament de l'acte. La moció també denunciava la marginació que està patint el català per part de les institucions estatals i comunitàries i defensava la plena normalització de l'ús social de la llengua en tots els àmbits.

La CUP celebra la resolució de les mocions i vol aprofitar per agrair i felicitar al teixit associatiu de Bordils, fent palès que "gràcies a tots ells s'ha pogut portar la veu dels veïns i veïnes a l'ajuntament en un cas tan important com és la defensa de la llengua".


 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid