Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Canvi de cromos
Xàtiva perd el nom de País Valencià d'una plaça a canvi de retirar els honors a Franco

L'alcalde del PP, Alfonso Rus, cola la proposta en una moció que només instava a retirar els càrrecs honorífics al dictador amb el suport del PSPV, Compromís i EUPV - Toni Cucurella afirma que ha estat una gran victòria per a Rus i per als franquistes

13/08/2012 Política
Supressió del nom País Valencià a una plaça de Xàtiva Supressió del nom País Valencià a una plaça de Xàtiva

A pocs dies de la festa major de Xàtiva ha saltat la polèmica amb el joc de mans del seu alcalde en incloure la supressió del nom de País Valencia a una plaça de la localitat com a esmena en una moció d'EUPV on s'instava el consistori a retirar els honors a Franco. Tot i algunes reticències, PSPV, Compromís i EUPV va acceptar l'esmena donant així prioritat a que Franco "deixe de ser batlle de Xàtiva".

Cal remarcar qu la proposta inicial instava a retirar els honors a Franco en compliment de la llei de la Memòria Històrica i arran de la sentència que va ordenar a l'Ajuntament de València a retirar el títol de batlle honorífic. Tot i que era una moció amb profundes argumentacions polítiques i suport judicial, cal dir, que la proposta no hagués prosperat, ja que el PP governa en majoria a Xàtiva s'havia oposat.

Ara bé, qualsevol proposta per esmenar la supressió el nom del País Valencià d'una plaça de localitat no es podrà produir, com a mínim en aquesta legislatura. O sigui que Alfonso Rus s'ha sortit amb la seva i l'oposició ha sortit amb la cua entre cames, tal com ho argumenta Toni Cucarella, escriptor i opinaodr de Llibertat.cat, en el seu bloc.

Diu Cucarella: "Pagava la pena haver deixat que Alfonso Rus acabara els seus dies d'alcalde en companyia del seu dictador de capçalera. No passava res si ell i els seus Franquistas Siglo XXI volien aquell assassí d'alcalde perpetu. Cadascú s'emmiralla on vol, i Alfonso Rus i el PP s'emmirallen en un dictador criminal. És la seua decisió. Calia haver-los deixat rebolcar-s'hi com en una porcatera. No hi ha Rus que cent anys dure".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid