Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presència militar
Dos vaixells de la marina de guerra britànica fan parada a Sóller

Militants d'Arran van realitzar una acció de protesta i van ser identificats

21/08/2012 Política
Protesta d'Arran per la presència militar a Sóller Protesta d'Arran per la presència militar a Sóller

Dos bucs de guerra de l'Armada Britànica van fer escala dissabte passat a Sóller (Mallorca) per primera vegada en la història marítima del Port. Es tracta d'una flota de caçamines que ha participat en diverses missions de l'organització OTAN.

Els vaixells van ser rebuts per alts càrrecs militars, polítics i empresarials, com ara l'agregat de Defensa de l'Ambaixada Britànica a Madrid, Federico Price, i pel comandant de la base de Sóller, Francisco Arenas.

No van ser els únics a rebre l'armada. Arran Sóller va realitzar dissabte una acció com a mostra de rebuig cap a la visita dels vaixells al Port. Mentre es realitzava l'acció, dos membres de la Guàrdia Civil van retenir dos dels militants de l'organització juvenil, que van ser identificats i amenaçats amb sancions econòmiques. Arran ha denunciat coaccions.

Amb aquesta acció Arran volia mostrar el seu descontent cap a un complex militar "que esdevé un dels més poderosos avui en dia". En aquest sentit, denuncia un cop més la presència militar a la costa mallorquina i la gran rebuda de les autoritats del poble envers els màxims càrrecs de l'armada (l'alcalde va arribar a expressar el seu "orgull" d'acollir l'escala).

Assegurar rutes d'abastiment de petroli i gas

Els vaixells que han fet aturada a Sóller són de la marina de guerra britànica, concretament dos dragamines de la Royal Navy: el HMS Pembroke i el HMS Middleton, provinents del Golf pèrsic. Tal com explica el portal balear Contrainfo, els dragamines són vaixells que tenen com a missió principal la identificació i destrucció de mines marines, de manera que tenen un paper important en operacions militars ja des de la primera Guerra Mundial.

Ambdues embarcacions participen de la Missió MCMV, al Golf Pèrsic, on oficialment s’encarreguen d’assegurar les rutes d’abastiment de petroli i gas provinents d’aquesta regió, d’on provenen bona part dels recursos energètics del Regne Unit.

Els dos dragamines han participat en altres operacions de l’OTAN de tarannà igualment imperialista. En aquest sentit, no és sorprenent que el propi web del Royal Navy tingui com a eslògan principal “Protecting our nation’s interests” (protegint els interessos nacionals).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid