Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Dinar al plenari de Sóller com a protesta pels horaris intempestius

El Col·lectiu Albaïna protesta durant el plenari de l’Ajuntament de Sóller pels horaris en què es celebren els plens i la manca de voluntat de l’equip de govern per apropar la política municipal a la ciutadania

08/08/2012 Política

Durant el plenari bimensual celebrat ahir a l’Ajuntament de Sóller, membres del Col·lectiu Albaïna es van disposar a dinar dins la sala de plens, amb l’objectiu de demanar que els plenaris es realitzin en uns horaris en els quals un major nombre de ciutadans hi puguin assistir. Actualment els plenaris són bimensuals i s’inicien a la una del migdia, acabant habitualment prop de les quatre de la tarda. El col·lectiu ha criticat que aquest horari “coincideix en què la majoria de gent treballa o recull els infants d’escola, entre d’altres motius”.

La reivindicació va ser aturada pel batlle del municipi, Carlos Simarro, impedint que els assistents al plenari menjassin i coaccionant a un dels activistes, el qual portava un cartell on s’hi podia llegir: “Volem un horari menys intempestiu. S’ha d’acostar la ciutadania a les decisions municipals, i no allunyar-la!” Juntament a la reivindicació s’hi podia llegir l’etiqueta del twitter #dinaalplenari.

Joan Arbona, membre del Col·lectiu Albaïna, ha explicat que “el consistori actual, governat pel Partit Popular, allunya a la ciutadania de les decisions municipals, essent la participació ciutadana cabdal, sobretot en temps de crisi”. A més, afegí “que els assistents als plenaris no passin d’una dotzena és un exemple de la mala salut democràtica al poble i, els representants municipals, enlloc de veure-ho com un problema sembla que n’estan orgullosos”.

El Col·lectiu Albaïna ja ha dut a terme altres accions per tal d’acostar les decisions municipals a la resta de ciutadans del poble, com per exemple, retransmetent els plenaris en directe via webcam per internet i a través de les xarxes socials Twitter i Facebook.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid