Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pobresa
Evitar que els supermercats llencin productes en bon estat, nova proposta de la CUP

La CUP vol que l'Ajuntament intervingui perquè els productes en bon estat que els supermercats llencen siguin aprofitats per famílies que no es poden pagar l'alimentació

03/07/2012 Política

Cada vegada hi hagi més persones que pateixen uns situació de pobresa fins al punt que tenen moltes dificultats per accedir a les necessitats més bàsiques com són l'habitatge i l'alimentació. Per això s'intensifica la tasca d'entitats com el Banc dels Aliments, que cada dia que passa veuen com es multipliquen els ciutadans que hi acudeixen en busca de menjar.

Per això la CUP ha decidit encetar una nova campanya per demanar que els aliments que s'estan a punt de llençar però que encara estan en bon estat s'aprofitin per ajudar la gent que ho necessita.

Aquest dijous la CUP demanarà a l'Ajuntament de Berga que juntament amb les entitats que coordinen i gestionen el suport a les famílies que pateixen penúries convoqui una reunió amb els diferents supermercats i grans superfícies de la ciutat per acordar i elaborar un protocol d'actuació que tingui per objectiu poder aprofitar els productes que no venen però que són aptes pel consum.

La CUP destaca que la política de la majoria de supermercats i grans superfícies de distribució és la de llençar productes que tot i ser aptes pel consum tenen algun defecte en l'envasat o la data de caducitat és prou curta com perquè considerin que no ho poden vendre. En aquests casos, les empreses o bé destrueixen aquests productes o bé els llencen als contenidors.

La formació vol que el consistori intervingui per evitar que es llencin aliments aprofitables a les escombraries ja que moltes persones amb dificultats econòmiques es veuen abocades a remenar els contenidors per recuperar els productes que són aptes per al consum, cosa que la CUP considera "un atac a la dignitat d'aquestes persones, a més que no en garanteix les mesures higièniques adients".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid