Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Convoquen una gran mobilització a València per demanar responsabilitats pels incendis

El dissabte 27 de juliol que hauria de partir de l’emblemàtica Torres de Serrans.

12/07/2012 Territori
Dissabte passat es va constituir a les Alcubles (Serrans) la  "Plataforma de persones afectades pels incendis’, en l’àmbit de les diferents comarques afectades, però també en l’àmbit local i van proposar la convocatòria d'una gran manifestació a celebrar a València el dissabte 27 de juliol que hauria de partir de l’emblemàtica Torres de Serrans.

Abans de l’assemblea es va reunir una representación de difierents associacions cíviques d’Alcubles i d’altres localitats on es va redactar una declaració, el Manifest, que va ser proposada a l’assamblea per a la seua aprovació.

Nombroses persones van intervindre per a fer propostes o per a donar testimoni dels fets ocorreguts des que es va iniciar l’incendi. Destaquen les intervencions que denuncien la descoordinació, la manca de criteris clars, les conseqüències de la política de retallades de mitjans aniincendis dels darrers anys, la manipulació i desinformació de Canal Nou, l’exigència de responsabilitats a la Generalitat i als seus representants –com Serafin Castellano– , l’adopció d’iniciatives legals…

També es va aprovar contactar amb persones i associacions de la resta de comarques i localitats afectades de l’altre gran incendi,–el de Cortes– i proposar una gran manifestació a celebrar a València el dissabte 27 de juliol que hauria de partir de l’emblemàtica Torres de Serrans.

Iniciativa Animalista dóna suport a la Plataforma i a la mobilització

En un comunicat penjat a la seva web, Iniciativa Animalista s’adhereix a les dues propostes. "Per totes les persones que viuen al que sempre ha estat la seua llar, que senten els paisatge que els envolta com a una part de elles mateixes, que l’estimen i que s’esforcen per a que continue viu. Per totes les persones que, aquest més de juliol, han vist cremar eixa part d’elles mateixes".

Com diu el Manifest d’Alcubles, que es llegí en començar el fòrum, per a Iniciativa Animalista cal un pla d’actuació urgent per a la recuperació i desenvolupament de l’entorn, que tinga en compte la veu i la voluntat de les persones que hi viuen i que les ajude a recuperar un mitjà de vida digne, integrat a més de sostenible i respectuós amb eixe entorn.

D'altra banda, la secció de CGT-Tragsa(Brigades Forestals) remarca que ha donat suport des del principi a la plataforma i s'adherix a la mobilització del dia 27 de juliol

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid