Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Operació Garzón, 20 anys
Torna 20 anys després l'acte que va aplegar 15.000 persones a Girona per denunciar l'Operació Garzón

Organitzat pel diari El Punt Avui, la jornada reivindicativa tindrà lloc el 29 de juliol al parc de la Devesa de Girona sota el lema "Catalunya vol viure en llibertat"

26/06/2012 Política

El 29 de juliol de l'any 1992 uns 15.000 persones van assistir a un concert que va organitzar el diari El Punt i que es va celebrar al parc de la Devesa. L'objectiu era denunciar l'Operació Garzón sota el lema "Catalunya vol viure en llibertat".

Al concert hi van participar artistes i grups com Lluís llach, Els Pets, Kitsch, l'Elèctrica Dharma, Marina Rosell, Sopa de Cabra, Umpah-pah... i va ser presentat pel periodista i escriptor Manuel Vázquez Montalbán, que va llegir un manifest per denunciar la persecució indiscriminada que van patir desenes d'independentistes catalans i l'operació de neteja política que es va produir als Països Catalans amb l'excusa de la celebració dels Jocs Olímpics.

"Vint anys després, la societat no viu sota cap operació Garzón amb detencions mediàtiques però continua clamant que vol viure amb la mateixa llibertat que demanava aleshores", proclama El Punt Avui. Un rotatiu que ara, per commemorar el 20è aniversari d'aquell macroacte, n'organitza un de nou sota el mateix lema.

Serà el diumenge 29 de juliol a les 8 de la tarda i també a la zona de la Devesa de Girona, un jornada festiva i reivindicativa que El Punt Avui, El9, Presència, L'Econòmic i el Catalonia Today, en col·laboració amb diferents entitats d'àmbit gironí i nacional, estan preparant per aquest dia i que acabarà amb un concert en què actuaran alguns dels grups que ja van ser protagonistes del concert que es va organitzar al mateix lloc farà exactament 20 anys.

Un acte amb moltes sorpreses del qual de moment el rotatiu només n'ha fet públic el concert, tot i que properament se n'aniran coneixent més detalls. En aquesta ocasió el concert està pensat per a tots els públics, des del més infantil –amb grups com Macedònia– fins al més juvenil –amb Brams, Els Catarres o Kitsch, que també hi seran–, passant pel públic més fidel a grups o autors que fa més anys que pugen als escenaris, com ara Josep Tero, Pere Tàpias, Quico Pi de la Serra o Santi Arisa, que també han confirmat la seva assistència.

Entrades ja a la venda

Les entrades anticipades per al concert ja es poden adquirir per internet a través de la plana web del diari o anant directament al web de l'esdeveniment. L'accés als menors d'11 anys és gratuït i l'entrada anticipada surt a la venda a 12 euros, mentre que si es compra el mateix dia del concert en costarà 20.

La venda d'entrades es farà bàsicament a través d'internet, tenint en compte la facilitat d'accés a la xarxa i als codis QR, que permeten un control sobre la venda.

Suport de l'ANC i d'Òmnium

L'acte compta amb el suport de moltes entitats gironines i nacionals. L'Ateneu d'Acció Cultural de Girona (ADAC), que té prop de 500 socis, actuarà com a coorganitzadora de l'acte i des de fa dies col·labora activament en la preparació de l'esdeveniment.

Òmnium Cultural de Catalunya actuarà en els pròxims dies com a prescriptora de la jornada reivindicativa de l'acte informant-ne els seus associats. Entitat fundada l'any 1961, té actualment uns 29.000 socis. La seva presidenta, Muriel Casals, ha saludat la iniciativa.

També l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència han expressat igualment el suport a la iniciativa, i han manifestat la seva intenció de coorganitzar l'esdeveniment i participar-hi activament.

Al llarg dels pròxims dies, i sobretot durant la mateixa jornada reivindicativa, diferents personalitats del país expressaran públicament la necessitat que Catalunya visqui en llibertat. Algunes d'aquestes personalitats ja han mostrat la seva intenció d'assistir al concert del 29-J.

El dissenyador Marcel Dalmau, un dels primers detinguts de la segona onada de l'operació Garzón, ha estat l'encarregat de dissenyar el logotip no només del concert del 29-J sinó també el que s'utilitzarà des d'ara i fins l'11 de setembre del 2014 com a distintiu de la secció Catalunya vol viure en llibertat.

El Punt Avui estrena secció

Amb motiu d'aquest acte, El Punt Avui, El 9, Presència, L'Econòmic i Catalonia Today ha estrenat una nova secció titulada justament "Catalunya vol viure en llibertat" amb la intenció que "es visualitzi clarament l'aposta d'aquest grup de publicacions diàries, setmanals i mensuals per una Catalunya lliure i desacomplexada".

"Vint anys després, i amb el sumari del cas Garzón oblidat, l'eslògan continua més viu que mai perquè Catalunya continua reivindicant el dret a poder viure en llibertat. Arreu del territori, entitats i associacions treballen d'una manera o altra per evidenciar aquesta situació, i El Punt Avui i tots els productes vinculats volen donar-los veu i fer de plataforma d'aquesta situació", afirma. La secció durarà fins l'11 de setembre del 2014, quan es publicaran dues pàgines diàries com a mínim.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid