Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Sant Joan de les Abadesses, contra la repressió

L'Ajuntament aprova la moció de la CUP amb els vots a favor del PSC i ERC

22/06/2012 Política

Sant Joan de les Abadesses també s'ha posicionat en contra de la repressió. L'Ajuntament d'aquest municipi del Ripollès va aprovar al ple de divendres passat la moció presentada per la CUP amb els vots favorables dels grups del PSC i ERC, i l’abstenció del grup de CiU.

Segons la CUP, "sembla una broma de mal gust que poc després de l’estrena a Olot del documental Operació Garzón contra l’Independentisme català, la pitjor operació repressiva político-judicial desfermada contra l’independentisme català des del final de la dictadura franquista i que va derivar, l’estiu de 1992, en una escomesa embogida que es va saldar amb 38 detencions sota la legislació antiterrorista, el mateix divendres fossin detinguts tres militants de l’Esquerra Independentista, dos de la CUP i un de Llibertat.cat, a Badalona".

En aquest sentit, apunta que "vint anys després, amb aquestes ja són més de 40 les detencions de membres de l’Esquerra Independentista per manifestar-se en defensa de la llibertat, els drets civils i socials de les classes populars dels Països Catalans".

Amb l'aprovació d'aquesta moció l'Ajuntament de Sant Joan demana la llibertat d'Andreu Curto i l'absolució de tots els encausats pels fets del 29-M, així com els independentistes de Mallorca i els estudiants del País Valencià, i afirma que "la repressió policial i judicial no soluciona cap conflicte de naturalesa política o social".

A més, demanen a les autoritats policials de les administracions autonòmiques i estatal "que aturin la repressió contra aquells sectors socials que lluiten per una societat més justa".

Contra els desnonaments i en suport al #novullpagar

Al mateix ple es van aprovar les altres tres mocions que va presentar la CUP de Sant Joan, de suport a la campanya #novullpagar, de suport a l'any de les Cooperatives i de suport a la ILP contra els desnonaments.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid