Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibres
Roc Casagran presenta el seu darrer llibre "Ara que estem junts" a Perpinyà

"Una mirada diferent sobre l’exili i la vida al camp de refugiats d’Argelers"

14/06/2012 Lletres

El proper dissabte a les 17h a La Llibreria de Perpinyà, es presentarà del darrer llibre de Roc Casagran, "Ara que estem junts".
La novel·la explica la separació de dos germans bessons per la Guerra Civil. Una mirada diferent sobre l’exili i la vida al camp de refugiats d’Argelers. "Ara que estem junts" és també una història d’amor.

Acompanyaran a l'autor en la presentació, Maria Barcons, professora de català i filla d'exiliat, i Guillem Fuster, amic de l'escriptor.

"Ara que estem junts"

La guerra quedava lluny però cada cop s’apropava més. És el que vam viure moltes famílies catalanes des que un tal Franco va encapçalar un cop d’estat a la República. Així que el feixistes s’apropaven per terra i el foc amic, és a dir, italià, ho feia per l’aire, i al marge de cremar esglésies o de portar als de dretes a fer un passeig, moltes famílies van quedar desestructurades. El pare al front i la mare i els fills convivint amb una espera de final incert. De vegades, aquest final portava a l’exili. De vegades, ho feia en un camp de refugiats a Catalunya Nord. De vegades, les històries acaben bé. De vegades, les històries acaben malament, segons Ramon Company a "Tots per tots" de Com Ràdio

Poeta i novel·lista nascut a Sabadell

Roc Casagran Casañas és un poeta i novel·lista nascut a Sabadell l'any 1980. Ha publicat els llibres de poemes Els carrers de les Fàbriques (Premi Martí Dot, Viena, 2002), Trènicament trennificats (Emboscall, 2005), Després de Sarajevo (Premi Miquel Àngel Riera, Sa Nostra, 2005), i L'ombra queixalada (Premi Parc Taulí 2010, Pagès Editors). Camí d’Ítaca (Mina, 2006) escrit conjuntament amb Oleguer Presas, i les novel·les Austràlia (Premi Pin i Soler 2007, Columna), Un ós panda al pas zebra (Columna, 2011) i Ara que estem junts (Columna, 2012). A banda de la seva trajectòria literària ha estat membre del consell de redacció de la revista sociocultural sabadellenca Ordint la trama durant els seus vuit anys d'existència (2001-2009). També és membre de la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell. Col·laborador amb Ràdio Castellar i Ràdio Sabadell. Ha col·laborat esporàdicament en revistes diaris i fanzines, tant amb poemes com amb articles d'opinió, segons la Viquipèdia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid