Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nuclears
Centenars de persones reivindiquen el tancament de la nuclear de Cofrents

Han denunciat el perill de l'energia nuclear, i de Cofrents, una central vella, deteriorada i més que amortitzada

03/06/2012 Territori
Al voltant de 400 persones han protagonitzat avui la marxa a Cofrents 2012 convocada per la plataforma Tanquem Cofrents, que agrupa als principals grups ecologistes del País Valencià, així com a sindicats, i altres organitzacions de la societat civil valenciana per denunciar els perills de l'energia nuclear, exigir el tancament de la central, i reivindicar un altre sistema energètic més net, barat i just, basat en en estalvi i l'eficiència energètiques i les energies renovables.

La marxa ha transcorregut entre el poble de Xalans i l'accés a la central nuclear  en un ambient festiu i reivindicatiu sense cap tipus d'incident. La pancarta de capçalera, en la qual es llegia “Tanquem Cofrents” ha estat portada per representants dels grups ecologistes i sindicats que formen la plataforma.

En arribar a l'accés a la central s'ha desplegat un símbol nuclear gegant, d'uns 35 metres de diàmetre, s'ha format amb lletres gegantes, el lema “Cal tancar Cofrents, ara més que mai”, i s'ha guardat un minut de silenci en record i solidaritat de les mates pel terratrèmol de Xapon i el desastre de Fukushima.

Finalment s'ha procedit a la lectura d'un manifest en el qual s'ha denunciat el perill de l'energia nuclear, i de Cofrents, una central vella, deteriorada i més que amortitzada en particular. S'ha condemnat l'actuació del govern del PP, que al contrari d'altres països, com Alemanya, Bèlgica o Suïssa, que han après la lliçó de Fukushima i han tancat o posat termini final a la utilització de l'energia nuclear, es dedica a potenciar-la  més, perllongant la vida de Garoña, una de les centrals més velles del món.

També s'ha denunciat la immoralitat que suposa la generació de milers de tones d'escombraries nuclears, la més tòxica i perillosa que existeix, sense tractament possible i que suposen manar-los una veritable bomba de rellotgeria als nostres descendents per als propers mil·lennis.

Per acabar, s'ha reivindicat el dret a una vida segura i en pau, i s'ha exigit el tancament immediat de Cofrents i totes les altres nuclears.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid