Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nuclears
"Tanquem Cofrents" denuncia que el mal estat de la central nuclear ha causat el darrer accident

La plataforma Tanquem Cofrents ha denunciat  una avaria greu en la central de Cofrents, que l’ha obligada a realitzar una parada no programada, a pesar que la informació oferida pel CSN només parla d’una reducció de la seua potència major d’un 20%.

04/12/2011 Territori
La plataforma demana a Iberdrola, la companyia propietària de la central, i al CSN transparència absoluta sobre aquest accident i les conseqüències que puga tindre per als treballadors de la central i la població del seu entorn, i reiterem l’exigència del tancament immediat de la central a causa de la seua perillositat i atés que existeixen sobrades fonts alternatives per a suplir la seua producció.

La central ha patit aquesta parada després de detectar un augment de temperatura en l’edifici de la turbina a causa d’un fuga de vapor. Cal recordar que en les centrals nuclears de tipus BWR (reactor d’aigua en ebullició), com ho és la de Cofrents, el vapor d’aigua que mou la turbina prové directament del nucli del reactor, és a dir, que està en contacte amb les barres de combustible d’urani i és per tant altament radioactiu. Açò confirma que almenys s’ha produït una contaminació radioactiva de l’edifici de la turbina, la qual cosa suposa que aquest accident s’ha de classificar almenys amb el grau 1 en l’escala INES d’accidents nuclears. La turbina es troba a més fora de l’edifici de contenció, que és el que està dissenyat per impedir l’extensió de la radioactivitat en cas d’accident del reactor. El que no s’ha comunicat encara és si aquesta contaminació radioactiva ha eixit també a l’exterior de l’edifici de la turbina.

Cal destacar que l’accident s’ha produït només dos setmanes després de la posada en marxa de la central després d’una parada de 48 dies, que ha sigut més llarga del normal, per a dur a terme la recàrrega del combustible i operacions de manteniment. El fet que una central amb el manteniment acabat de fer patisca un accident d’aquest tipus posa de manifest el grau de deteriorament que pateix la central, que ja porta 27 anys de funcionament, a pesar que estava dissenyada en un principi per a una vida de 25 anys; també evidencia la irresponsabilitat del Ministeri d’Indústria i del CSN en renovar-li la llicència de funcionament al març d’enguany per 10 anys més.

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Greenpeace, Intersindical Valenciana, Ecologistes en acció-PV, Acció Ecologista-Agró, WWF-Valencia, CGT-PV, Joves Verds, Acció pel clima, Gecen, Compromís pel Territori, Xúquer Viu, Baladre, CAT-PV, Salvemos Mijares, Amigos de la Tierra i La Ribera en Bici.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid