Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Ripoll, segon municipi que declara el rei persona non grata

L'Ajuntament de Ripoll reprova "qualsevol règim autoritari o monàrquic arreu del país"

30/05/2012 Política

Ripoll ha esdevingut el segon municipi a declarar el rei espanyol persona non grata. Va ser en el ple d'aquest dimarts, on es va acordar retirar els honors a Juan Carlos de Borbón i a tots els membres de la casa reial espanyola amb els vots a favor dels cinc regidors d'ERC i tres de CiU. Els altres sis de CiU, els dos del PSC i el regidor de PxC es van abstenir.

La moció, presentada per ERC, declara persones non grates tots els Borbons i insta la resta de municipis del Ripollès a revocar qualsevol acord de ple que doni "algun tipus de reconeixement o honors" a la casa reial espanyola així com al dictador Francisco Franco. 

De fet, Berga, la primera població a aprovar la proposta, fins llavors sense precedents, també va acordar revocar l'acord del 17 de juliol del 1962 pel qual s'atorgava a Franco el títol de fill adoptiu de la ciutat i la Medalla d'Or de la Ciutat de Berga.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Ripoll reprova "qualsevol règim autoritari o monàrquic arreu del país" i declara que "com a societat democràtica que volem ser necessitem un sistema polític on totes les persones siguin iguals en drets i deures i sense privilegis". "Un estat català basat en la igualtat, la fraternitat i la llibertat", acaba.

ERC remarca que Juan Carlos I és rei "a conseqüència de l'herència dictada pel seu antecessor" i que "el seu regnat entronca directament amb el del seu avantpassat Felip V de Borbó". A més, assenyala que "s'ha caracteritzat per l'absolució política i penal dels criminals franquistes" i no descarta la "implicació directa" del monarca "en l'organització del mateix cop d'estat".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid