Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Caminada per l'espai on es vol fer la planta de residus a la Llanera de Ranes

El proper diumenge, s'eixarà a les 9,30h des de l’Ajuntament de Llanera,

15/06/2012 Territori

La plataforma cívica ‘No al Macroabocador’ ha organitzat una caminada que recorrerà els terrenys per on està projectat construir el macroabocador de Llanera de Ranes (Costera).

El programa de la jornada començarà a les 9,30h eixint des de l’Ajuntament de Llanera, mentre l’arribada al macroabocador es preveu cap a les 10,30h. Una vegada en aquest espai s’explicarà la situació de les al·legacions i recursos presentats, es mostrarà sobre el terreny què volen fer i quins perills comporta, es contaran les gestions per a fer que vagen europarlamentaris a ajudar-nos. L’organització es recomana dur beguda i calcer adequat.

Ara fa un any, que es van presentar 1.700 al·legacions

Conjuntament amb les al·legacions,  la plataforma també va lliurar un segon document tècnic que exposava set punts més pels quals consideraven que el que s’havia proposat “estava fora de la llei i del sentit comú”. Entre aquests ‘No al Macroabocador’ destacava el fet de que no hi ha l’obligatori estudi de viabilitat socio-econòmica per a les instal·lacions projectades. Així asseguraven que “aquesta greu mancança ens deixaria a tots indefensos front a futures pujades del preu de la gestió del fem per manca de rendibilitat”.

L'abocador podria contaminar les aigües que abasteixen milers de persones

Segons un l’estudi aprovat pel Col·legi de Geòlegs apunta que “l’emplaçament triat per al Macroabocador de Llanera no és vàlid i posa en perill la salut i seguretat de desenes de milers de ciutadans de la Costera i la Canal de Navarrés en poder-se contaminar els principals aqüífers de la zona”. Per això alerta que ”ambdós càrrecs públics que d’ara endavant els considerem informats i responsables de tot el que puga passar si es continua amb el projecte del macroabocador”.

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid