Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Identificacions i denúncies als manifestants contra el macroabocador de la Llanera

La guàrdia civil hi va estar present i val a dir que va voler fer notar la seua presència. I no  va venir a “mantenir l’odre” ni a organitzar el trànsit, sinó a identificar i denunciar. A intimidar.
La provocació policial se'n va eixir de solc quan agents de paisà i d’uniforme van treure de la manifestació, per la força, tres jóvens del col·lectiu La Lloca de Canals i en un passatge els van obligar a identificar-se i els van denunciar. (crònica de Toni Cucarella al seu bloc)
La darrera manifestació impulsada per la Plataforma No al Macroabocador de Llanera va recorrer ahir els carrers d’aquesta població de la Costera de Ranes. Gent vinguda de les diferents poblacions de les comarques afectades, la Costera i la Canal de Navarrés, es va congregar a la població de Torrella, des d’on es va iniciar la manifestació, molt nombrosa, que aviat es va endinsar pels carrers de Llanera i  la va travessar de cap a cap, d’anada i de tornada. Tot i que corria un bufit de vent fresquet, s’hi van veure moltes samarretes, blanques i negres, amb el lema de batalla: «No a l’abocador de Llanera».

18/10/2009 04:35 Territori
La manifestació, pacífica i festiva, es va desenvolupar a ritme de batukada. Tanmateix, la guàrdia civil hi va estar present i val a dir que ha volgut fer notar la seua presència. I no va venir a “mantenir l’odre” ni a organitzar el trànsit, sinó a identificar i denunciar. A intimidar. N’hi havia d’uniforme i també de particular, altrament dits “de la secreta”. Només iniciar-se la manifestació, quan només quedava la cua per moure, agents d’uniforme van obligar a identificar-se a les persones que portaven la pancarta final, d’Énguera, i els van prendre les dades. La seua actuació ha estat semblant a la que protagonitzaren en la  concentració de Roglà i Corberà: xulesca i intimidatòria. La provocació policial se'n va eixir de solc quan agents de paisà i d’uniforme van treure de la manifestació, per la força, tres jóvens del col·lectiu La Lloca de Canals i en un passatge els van obligar a identificar-se i els van denunciar. La gent, però, se'n va adonar i va eixitren defensa dels jóvens. Els van adreçar crits de «¡Fora! Fora!», i «Mans enlaire, açò és un atracament!». Conforme van anar sabent què passava, corrien de boca en boca comentaris indignats per l’actuació intimidatòria de la guàrdia civil. «Ens tracten com si fórem terroristes», el més repetit. Van estatr moments de molta tensió que els organitzadors van intentar de reconduir demanant que tornàrem a la manifestació.
 
Atès que hi havia càrrecs del PSOE, els vaig instar a demanar a explicacions al Delegat del Govern, l’excomunista Ricardo Peralta, sobre la forma d’actuar de la guàrdia civil. Qui els ha ordenat que feren identificacions i denúncies? Per què hi havia “secretes” entre els manifestants com si fórem en ple franquisme? Fet i fet, per damunt dels alcaldes i altres càrrecs municipals i supraminicipals que puguen haver ordenat aquestes actuacions antidemocràtiques, la màxima responsabilitat sobre les actuacions de la policia nacional i la guàrdia civil correspon al Delegat del Govern. Davant aquest requeriment, un dels càrrecs del PSOE de la comarca ses va interessar pels tres jóvens denunciats i es va comprometre a aclarir els fets. Veure’m en què queda tot plegat.
 
En resum, bona resposta participativa, pacífica i responsable, i una actuació policial més pròpia dels anys sinistres del franquisme. Es nota que la resposta popular contra el macroabocador de Llanera està posant nerviosos als polítics del negoci
 
Per saber-ne més:
 
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid