Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Berga fa la volta al món

Mitjans de tot el món es fan ressò de la moció de la CUP - Els regidors de Berga, persones non grates en un alberg per a pelegrins del camí de Santiago a Castrojeriz

06/05/2012 Política

Berga està donant la volta al món. La proposta de la CUP de declarar el rei Juan Carlos persona non grata a la capital del Berguedà ha sorprès tothom. Es tracta d'una moció sense precedents que arriba després que el monarca fos enxampat, en trencar-se el maluc, caçant elefants a Botswana. La moció creada per la formació rupturista va ser aprovada amb les abstencions de CiU -que té majoria absoluta a Berga- i el PSC i el vot en contra de l'únic regidor del PP.

Tot i ser aprovada després de la polèmica de la caça d'elefants, la moció remarca el "caràcter gens democràtic d'una monarquia disposada per Francisco Franco per tal de mantenir les conquestes del cop d'estat, els tres anys guerra i els quaranta de dictadura que va encapçalar". A més, amb l'aprovació de la moció l'Ajuntament es va comprometre a revocar l'acord del 17 de juliol del 1962 pel qual s'atorgava a Franco la Medalla d'Or de la Ciutat i el títol de fill adoptiu de la ciutat. Tot i això, aquest fet ha passat a un segon pla pels mitjans, que s'han centrat bàsicament amb el rebuig al rei espanyol.

És el cas del The Washington Post. Aquest diari ha demanat què opina la casa reial espanyola del rebuig de la ciutat de Berga però no ha obtingut resposta. "La casa reial va declinar dissabte comentar la decisió de Berga", diu.

Els regidors de Berga, persones non grates en un alberg per a pelegrins del camí de Santiago a Castrojeriz

La decisió del ple municipal de Berga comença a patir les primeres represàlies. Segons ha pogut saber Llibertat.cat, els regidors de la CUP han rebut un correu electrònic de l'alberg de pelegrins Casa Nostra de Castrojeriz (Burgos) en què els comunica que són persones non grates a la població.

Reproduïm el missatge en català:

«Bona tarda, Simplement informar-lo que ha estat vostè declarada persona non grata a l'alberg de peregrins Casa Nostra de Castrojeriz. Si us plau si alguna vegada fa vostè el Camí de Santiago, no vingui a pernoctar al nostre alberg. Gràcies».

Recull de mitjans internacionals que s'han fet ressò de la moció de Berga:

Espanya

El Mundo

ABC

La Cope 

Público

La Sexta

RTVE

EuropaPress

RTVCYL

Ideal

La Gaceta

Itàlia

Ansa

Anglaterra

The Guardian

Alemanya

Süddeutsche

Russia

Russia Today

Estats Units

The Washington Post

ABC News

Las Vegas Sun

Romania

TV.net

Veneçuela

RCTV

Patria Grande

Argentina

Clarín

Mèxic

La Jornada

Perú

Peru21

Filipines

Philippine Times

Emirats Àrabs Units

7 days in Dubai

Nova Zelanda

YahooNewsNZ

Xina

Taipei Times

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid