Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Persecució
L'Ajuntament de Montcada i Reixac porta el Casal Popular El Brot a judici

El casal s'enfronta aquest dimecres a un judici per una falta de desordres públics i mes rere mes rep sancions administratives inassequibles per un projecte autogestionat

08/05/2012 Drets i Llibertats

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, al Vallès Occidental, ha denunciat el Casal Popular El Brot, que s'enfronta aquest dimecres a un judici per una falta de desordres públics. A més, mes rere mes està rebent sancions administratives i requeriments inassequibles per un grup de persones que treballa sense ànim de lucre. Per primer cop en època democràtica, l'Ajuntament de Montcada interposa una denúncia per via penal a una entitat del municipi. 

El Casal Popular El Brot és un espai de trobada alternatiu i autogestionat promogut per veïns de la població i destinat a dinamitzar la vida social del municipi i esdevenir un punt de trobada, de participació i de debat. El casal es dedica a organitzar xerrades, debats o tallers i és un punt de trobada del jovent.

El col·lectiu considera que l'Ajuntament efectua "una persecució política" perquè El Brot "suposa un espai de pensament crític i de foment de les relacions socials, de classe, de poble i de país que entra en contradicció amb les polítiques municipals". "Sembla ser que l'Ajuntament està aprenent molt de les polítiques repressives del Conseller Felip Puig", afirma el casal.

En un comunicat, El Brot denuncia que "s'intenten reprimir tots aquells moviments que van contra l'statu quo" i critica que l'Ajuntament de Montcada i Reixac "està actuant, durament, contra les persones que estan implicades en tirar endavant el projecte del Casal Popular El Brot", que ha esdevingut, en els darrers dos anys, un lloc de trobada d'entitas, associacions i de grups de persones amb inquietuds socials i culturals.

A més, considera "molt greu" que l'equip de govern, del PSC, no ajudi ni s'interessi per l'espai ni la gent que hi treballa, però "encara ho és més que permeti que s’enviï a judicis penals a les sòcies per incompliments de petits requisits, que a més estaven en tràmit i, actualment, ja tenim i imposi multes ciutadanes que no poden ser demostrades".

En aquest sentit, adverteix que "posar pals a les rodes a l’activitat del Casal Popular El Brot és atemptar contra els drets humans reconeguts per la Constitució de lliure reunió i associació i el més important, contra la voluntat del propi poble montcadenc de pensar i crèixer".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid