Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació urbanística
Una nova sentència avala la destrucció de Can Fàbregas de Mataró
13/03/2012 Territori
L'Ajuntament de Mataró ha rebut de nou una sentència favorable a la destrucció la nau de Can Fàbregas, amb l'objectiu d'edificar una superfície d'El Corte Inglés. El consistori va apostar per destruir aquest edifici històric tot i les denúncies de la CUP del seu valor patrimonial.

El PSC, que es trobava al capdavant del govern local quan es va dur el cas als tribunals, n'ha informat públicament sobre la sentència favorable als grans magatzems. El regidor pel PSC Joan Antoni Baron, ha explicat que la sentència desestima els recursos que la CUP havia presentat contra tres decrets signats entre el 2008 i el 2010.

L'any passat l'Audiència Provincial de Barcelona va desestimar el recurs d'apel·lació que va interposar la Plataforma Salvem Can Fàbregas i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) contra el sobreseïment lliure i l'arxivament del cas penal obert en relació a l'afer de Can Fàbregas i de Caralt de Mataró.

Aquest passat gener el jutjat contenció administratiu número 13 de Barcelona va desestimar el recurs que la CUP va presentar l'any 2008 contra un decret del llavors alcalde de Mataró, que aprovava la urbanització de la ronda Barceló i l'illa de Can Fàbregas per a construir-hi un centre comercial del Corte Inglés.

El jutge va considerar que el procés va ser "perfectament lícit" i avalava així els canvis urbanístics que va impulsar l'anterior govern tripartit (PSC, ICV-EUiA i ERC) que permetien les obres dels grans magatzems del Corte Inglés.

Es tracta d'una decisió política i judicial clarificadora, ja que la construcció dels grans magatzems perjudicarà el petit comerç local, i al mateix temps es destruirà un edifici històric patrimoni del poble. A Mataró els partits polítics que han afavorit l'especulació i les grans superfícies han fet pinya per aturar la denúncia de la CUP contra aquesta operació urbanística.

Per saber-ne més:

El jutge imputa l'alcalde Barón i el regidor Bassas per diversos delictes sobre Can Fàbregas - Blog de Joan Jubany

Ni un cèntim per un trasllat inútil!. Juli Cuéllar al seu bloc

La Generalitat demana que es traslladi sencera una fàbrica protegida de Mataró. El Punt

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid