Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment popular
La CUP en contra del desallotjament del Casal Manuel de Pedrolo de Barcelona

Durant més de tres anys, el Casal ha posat les bases d’un moviment popular al barri, organitzant diverses activitat vinculades en algunes lluites veïnals del barri de Sant Gervasi de Cassoles (Barcelona). Expressions, en definitiva, d’un moviment juvenil popular i compromès.

30/03/2012 Drets i Llibertats
L’assemblea de Sarrià Sant Gervasi de la CUP ha emès un comunicat on se solidaritza amb les companyes i companys del Casal Manuel de Pedrolo i denuncia la complicitat dels poders públics en el procés legal que han endegat pel seu desallotjament.

Per a la CUP es tracta d'un judici polític el que s’està duent a terme al jovent organitzat al voltant del Casal Manuel de Pedrolo.

Davant, l’amenaça imminent que torna a intentar destruir tot el bagatge ofert pel Casal és el seu desallotjament físic. La CUP recorda que el Casal ha ocupat una finca abandonada des de fa uns 30 anys, amb un nul interès del seu propietari per la degradació total de l’immoble. A més a més ha imposat una fiança econòmica de 4000 euros, impossible de cobrir per l’assemblea del Casal,fet que els impedeix defensar el seu projecte davant del jutge.

Així mateix, tal com recorda el comunicat del Casal, emplaça als veïns i veïnes a agafar la flama que han encès els joves del Casal i continuar amb la lluita.

El Casal va començar a caminar l’agost del 2008, com a resposta a les nul•les possibilitats que ofereix un barri on l’Ajuntament ha intentat, des de fa anys, monopolitzar el moviment associatiu, escapçant-lo de tot contingut polític i popular. Durant més de tres anys, el Casal ha posat les bases d’un moviment popular al barri, tot organitzant, entre d’altres, jornades antifeixistes, xerrades contra l’especulació, el Correllengua, la Calçotades Popular, etc., així com vinculant-se en algunes lluites veïnals del barri. Expressions, en definitiva, d’un moviment juvenil popular i compromès.

El camí que ha recorregut el Casal Manuel de Pedrolo no ha estat gens fàcil. Per exemple, com a dinamitzador de les Festes Alternatives de Sant Gervasi de Cassoles, les seves activitats reivindicatives molts cops han estat vistes com una amenaça a l’ordre social al barri. En canvi, el districte ha subvencionat (l’any passat en 12.000 euros) i facilitat qualsevol tipus d’acte dins les Festes (oficials) de Sant Gervasi de Cassoles, amb poca participació i tradició associativa.


 
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid