Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Accidents laborals
Una desena de treballadors catalans morts o ferits de gravetat en un mes

La majoria d'accidents laborals no es reflecteixen a les estadístiques perquè les víctimes treballaven sense contracte o van morir un cop hospitalitzades

14/02/2012 Laboral
En només un mes, el gener d'aquest any, una desena de treballadors dels Països Catalans han mort o resultat ferits en accidents laborals, mentre treballaven.

L'any 2010, un mínim de 154 treballadors van morir al seu lloc de treball als Països Catalans del sud de l'Albera. En total es van fer públics 165.236 accidents laborals a les Illes, el Principat i el País Valencià. A més, cal tenir en compte que la majoria dels accidents no es denuncien i moltes persones treballadores, tot i morir en accident laboral, no passen a formar part de les estadístiques, ja que treballaven sense contracte o van morir després d’haver estat hospitalitzades. Només es considera mort laboral si la persona mor al mateix lloc de treball. Si hi ha hospitalització, no es considera mort al treball, sinó accident greu.

Víctimes d'accidents laborals aquest gener:

- Viladecans (Baix Llobregat) 02.01.2012. Un treballador mor atropellat per un camió en una planta de reciclatge. Un home va morir a Viladecans després de ser atropellat per un camió que estava descarregant escombraries en una planta de reciclatge ubicada al conegut com a camí de Llanassos. L'accident va tenir lloc a mitja tarda després que l'empleat quedés atrapat sota del camió.

- València (Horta) 11.01.2012
. Un operari mor una setmana després de rebre una descàrrega elèctrica en netejar l'estació del TAV. El sinistre, el primer accident laboral de l'any amb resultat de mort al País Valencià, es va produir quan l'home netejava les lluminàries de les vies 5-6 del TAV. Encara s'ignora com es va produir el sinistre, però una de les possibilitats que s'estudien és que algun dels estris entrés en contacte amb la catenària. La víctima, de 42 anys, va patir severes cremades i va caure inconscient. Alguns testimonis van assegurar a la policia que es va veure una intensa fogonada abans que es desplomés. Segons fonts policials, va patir una descàrrega d'uns 20.000 volts. Els equips mèdics desplaçats a l'estació van aconseguir reanimar-lo. Després el van evacuar a l'Hospital la Fe amb cremades greus en un 60% del cos, ferides molt severes que no ha aconseguit superar. El seu cor es va parar a la Unitat de Cremats del centre sanitari.

- Sucs (Segrià) 18.1.2012. Mor un veí de Sucs després de caure-li un arbre al cim mentre tallava fusta. Un veí de Sucs de 54 anys va morir després que li caigués a sobre un arbre que estava talant. Segons els Mossos d'Esquadra, l'avís dels fets va ser a tres quarts de nou del vespre, en una zona proper al pantà d'aquest nucli agregat a la capital del Segrià. L'home treballava en aquesta finca, propietat d'uns veïns de Barcelona, com a responsable de manteniment, per tant, suposa el primer accident laboral mortal que es va produir a les terres de Lleida aquest 2012.


- Sant Miquel (Eivissa) 20.1.2012. Ferit un jove després de cuare d'una altura de tres metres. Un home, J.F.L., va resultar ferit en un accident laboral que va tenir lloc en una obra a la carretera que uneix Sant Miquel i Sant Mateu.
El germà de l’accidentat va avisar els serveis d'emergències. Els fets es van produir quan el ferit va passar d’un sostre a un altre i després d’ensopegar va caure d’una altura de 3 metres.

- Palma (Mallorca) 24.1.2012. Mor un treballador atropellat per una màquina asfaltadora. Un treballador de 37 anys va morir a Palma aixafat per una màquina asfaltadora. La víctima va morir a l'acte després que el vehicle li passés per sobre quan circulava marxa enrere. La víctima es trobava treballant en l'asfaltat de la carretera d'Esporles. El conductor de la màquina asfaltadora no es va adonar que l'operari estava darrere fins que ja era massa tard. Tot i que el vehicle li havia provocat la mort gairebé de manera immediata, el bomber no s'ho va pensar dues vegades i li va començar a practicar maniobres de ressuscitació cardiopulmonar.

- Cistella (Alt Empordà) 24.01.2012
. Mor un treballador en caure-li apolles de vi en un celler de Cistella. Un treballador de 59 anys va morir en caure-li ampolles plenes de vi en uns cellers de Cistella. L'accident laboral va tenir lloc cap a les 10.42 hores, i va morir Joan B., veí de Cistella.

- Sant Antoni (Eivissa) 25.01.2012
. Un jardiner resulta ferit després de caure d'un arbre a Sant Antoni. Un jardiner de l’Ajuntament de Sant Antoni va resultar ferit després de caure des d’una altura d’uns tres metres quan podava un arbre a la plaça de l’Església. Per causes que es desconeixen, el jardiner, de 56 anys, va caure de l’arbre mentre el podava.

- Eivissa (Eivissa) 25.01.2012
. Un treballador es dispara amb una pistola de claus al pit a Eivissa. L'accident laboral va tenir lloc a migdia i, després de ser atès, l'home va ser traslladat a la Clínica del Rosari en una ambulància UVI mòbil. Un treballador de 43 anys va haver de ser operat a la Policlínica Nostra Senyora del Rosari després d'haver resultat ferit en disparar-se un tret al pit amb una pistola de claus que estava manipulant. Després de ser atès, l'home va ser traslladat a la Clínica del Rosari en una ambulància UVI mòbil del 061.

- Guissona (Segarra) 26.01.2012. Accident laboral amb un ferit greu a Guissona. 
Els Bombers de la Generalitat van ser alertats d’un accident laboral a l’escorxador de porcs de Guissona, a l’avinguda Verge del Claustre número 79.
 
Un treballador, de 36 anys, es va enganxar el braç a una màquina de la cadena de la peladora de l’escorxador. Va ser traslladat a l’hospital Parc Taulí de Sabadell amb una amputació complerta de la mà.
 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid