Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La UV commemora el 50è aniversari de "Nosaltres, els valencians"

La Universitat de València (UV), a través de la Càtedra Joan Fuster ha organitzat diverses exposicions i concerts per commemorar el 50 aniversari de la publicació de 'Nosaltres, els valencians', de Joan Fuster. A més, en aquest 2012 es compleixen 90 anys del seu naixement i 20 de la seva mort.

13/02/2012 Cultura
Joan Fuster Joan Fuster | Autor: Arxiu
Des de la Càtedra Joan Fuster, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, a través de la Casa Fuster, s'ha engegat un ampli programa d'actes que començaran el proper 16 de febrer amb una taula rodona que portarà per títol '50 anys de Nosaltres, els valencians (1962-2012)', organitzada pel Fórum de Debats de la UV i la Càtedra Joan Fuster.
 
En ella participaran Joaquim Molas, catedràtic de Literatura de la Universitat de Barcelona; Francesc de Paula Burguera, periodista i escriptor; Vicent Pitarch, lingüista i membre de l'Institut d'Estudis Catalans; Antoni Furió, catedràtic d'Història de la UV i, com a moderador, Ferran Carbó, coordinador de la Càtedra Joan Fuster.

La taula rodona es desenvoluparà a l'Aula Magna de la Nau, a partir de les 18.00 hores. Dues hores més tard tindrà lloc la inauguració de l'exposició 'Joan Fuster, *Nosaltres, el valencians. 1962-2012', organitzada pel Vicerectorat de Cultura de la Universitat i la Càtedra Joan Fuster. L'Ajuntament de Sueca, a través de la Casa Fuster, ha aportat tota la documentació que es podrà contemplar en aquesta mostra, a la sala Thesaurus del Centre Cultural la Nau, fins al 18 de març.


Concerts

El 29 de febrer, a les 19.30 hores, en la Capella de la Nau, s'oferirà el concert 'Música a l'entorn  de Joan Fuster, organitzat per l'Aula de Música de la UV i la Càtedra Joan Fuster, a càrrec de María dels Plans, soprano, i Adrià Gràcia, piano.

L'1 de març tindrà lloc, en el Paranimf de la universitat, el lliurament dels XI Premis de la Crítica de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. Al mateix temps s'oferirà una conferència de Jaume Cabré amb el títol 'La creació del món'.

La IX Jornada Joan Fuster

La IX Jornada Joan Fuster: 'Sobre Nosaltres, els *valencians' se celebrarà a Sueca el 15 de novembre. Organitzada per la Càtedra Joan Fuster i l'Ajuntament de València, intervindran en ella:

- Agustí Colomines, Universitat de Barcelona: 'Nosaltres, els valencians: Fuster historiogràfic'

- Mª José Badenas de l'Arxiu General de l'Administració: 'La censura literària en Nosaltres, els valencians'.

- Francesc Pérez *Moragón, Universitat de València,: 'El temps de Nosaltres, els valencians';

- Manuel Alcaraz, Universitat d'Alacant: 'De Nosaltres, els valencians a la política valenciana actual';

- Ferran Archilés, Universitat de València: 'Donis de l'altre descrèdit de la realitat: el discurs històric de Joan Fuster a Nosaltres, els valencians'.

El mateix dia 15 de novembre Sueca acollirà a la sala "Els Porxets" l'exposició 'Joan Fuster, *Nosaltres, el *valencians. 1962-2012', la mateixa mostra que s'inaugurarà el proper dia 16 de febrer en el Centre Cultural La *Nau.

Paral·lelament als actes organitzats a la universitat, l'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura, continua amb la seva programació de *Tertúlies de *Ca Fuster, espai de debat sobre l'intel·lectual de Sueca, que va néixer fa una dècada, amb el qual es pretén investigar i aprofundir en la seva obra i la seva persona, al mateix temps que presentar altres obres i publicacions referents a Fuster, i conèixer les opinions de rellevants personatges de la nostra cultura; un espai on intercanviar idees, segons ha comentat el regidor de Cultura, Josep Navarro.

Finalment, pel 18 de febrer està prevista la realització del VIII Encontre d'*Escriptors de la Ribera a Sueca. El col·lectiu ha triat aquest any el municipi per realitzar aquest esdeveniment anual, que els portarà a visitar l'asil d'ancians, l'edifici de l'Ateneu, l'Ajuntament, la Biblioteca Suecana i la Casa Fuster.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid