Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria col·lectiva
Assalt i robatori a l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona
02/02/2012 Drets i Llibertats

Ahir van assaltar la Biblioteca de l’Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona (AEP). Es tracta del segon robatori en pocs dies.

Els assaltants es van emportar cartells de la Guerra civil originals de l’època, així com diversos objectes històrics (postals de l'època de la guerra , carnets de diverses entitats i grups polítics  dels anys 20 i 30 etc.).

L'AEP té la seu al passeig de Sant Joan de Barcelona i fa anys que negocien amb l'Ajuntament el trasllat a un altre local amb millors condicions. Aquesta entitat atresora un important arxiu històric, amb fons destacat de cartellisme, biblioteca i hemeroteca.

Durant els darrers anys s'han produït diversos assalts a entitats i centres polítics dissidents, sempre sense aclarir, en què el lladres s'han emportat dades sense interès material. Aquest cop es tracta també de material històric i d'arxiu.

Alguns d'aquestes assalts apuntaven directament a accions policials il.legals o als serveis secrets, com el que es va realitzar a la seu del sindicat estudiantil Assemblea d'Estudiants Progressistes el 5 de juliol de 1999 (en què un grup organitzat armat va immobilitzar una persona i va buidar les dades dels ordinadors i va robar documentació); o l'assalt al Casal Popular de Gràcia el 9 de setembre del 2000 i els diversos intents de forçar el pany del Casal independentista El Forn de Girona durant el febrer del 2001.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid