Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Investiguen als Mossos d'Esquadra sobre el robatori d'efectes personals a diversos actvistes

No és la primera vegada que membres de la policia autonòmica catalana es veuen involucrats en casos de robatoris 
 
Un jutjat d’instrucció investiga la sostracció de material informàtic i un passaport per part dels agents de la Divisió Central d’Informació amb seu a Sabadell, segons el Setmanari de Comunicació Directa
 

07/03/2010 19:01 Drets i Llibertats

 

El setmanari assenyala que els agents de la Divisió Central d'Informació (DCI) dels Mossos d'Esquadra amb seu a Sabadel roben segons diverses denúncies presentades als jutjats.

El 24 de febrer passat, segons el setmanari, després del desallotjament d'El Desmayo al carrer Saragossa de Barcelona i abans que els ocupants fossin autoritzats a entrar de nou a casa seva per retirar les seves pertinences, agents encaputxats de la DCI van penetrar a l'immoble sense la presència de cap testimoni i en van sostraure un passaport, un disc dur extern i altres efectes personals. Segons consta a l'atestat del desallotjament, durant l'operació comandada pel serget 4039, adscrit a la Unitat de Seguretat Ciutadana de Sarrià- Sant Gervasi, els agents no es van identificar i els antisdisturbis de la Brigada Mòbil tampoc duien visible la tarjeta professional d'identificació.

El reportatge publicat en el número 174 del Setmanari de Comunicació Directa remarca altres casos semblants.

L'any 2008, dos mossos d'esquadra de la comissaria de Ciutat Vella de Barcelona van ser detinguts per haver robat 50 euros de la cartera d'un home quan l'identificaven al barri del Raval. La víctima es va dirigir poc després a la comissaria per denunciar els fets i va ser llavors quan els dos agents haurien aprofitat per col·locar haixix a l'home, que va quedar detingut per un delicte contra la salut pública. La divisió d'afers interns dels Mossos es van encarregar de la investigació, que va permetre detenir els dos agents, els quals van ser suspesos de sou i feina. Els dos mossos van passar a disposició judicial acusats de detenció il·legal, robatori i falsificació de documents policials. (El Punt 19.06.2008)

- Detingut un mosso d'esquadra per robar joies robades d'una comissaria (El Periódico de Catalunya 28.01.2010)

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid