Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Revoltes al Magrib
Una altra persona es crema al bonze al Marroc en pocs dies
26/01/2012 Internacional

Avui dijous un jubilat s'ha calat foc l'estil bonze a Kelaat Sraghna, al Marroc, a la sala del tribunal de primera instància d'aquesta ciutat. L'home s'ha ruixat primer amb gasolina i després s'ha dirigit al tribunal, on ha encès la roba que duia impregnada de carburant.

L'home es troba en estat és crític, segons algunes fonts. Tot i que la notícia ha estat molt poc difosa pels grans mitjans de comunicació.

Diversos mitjans també han atribuït el fet a una motivació personal, ja que la persona que s'ha cala foc a l'estil bonze, Abderrahim Burkin, d'uns 50 anys i que viu a un barri popular de Kelaat Sraghna, manté obert un procés de divorci en el mateix tribunal on s'ha produït l'incident.

Però el fet no ve de nou al Marroc, ja que seguint el precedent que va encendre la metxa de la revolta tunisiana el passat 20 de gener quatre estudiants marroquins es van cremar a l'estil bonze com a mesura de protesta contra la situació política i social del règim de Mohamed VI.

Els quatre joves autoimmolats els passat dia 20 eren llicenciats universitaris a l'atur que com molts estudiants i aturats, des de fa anys, participen en les manifestacions i concentracions davant del Parlament de Rabat que s'hi organitzen diàriament i que són durament reprimides per la policia del règim.


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid