Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un aixecament popular acaba amb 23 anys de govern totalitari a Tunísia

La pressió popular ha acabat amb 23 anys de govern totalitari. El president de Tunisia, Zine al-Abidine Ben Ali, ha abandonat el país després de destituir tot el seu govern en bloc i convocar eleccions legislatives anticipades en els propers sis mesos. El país està ara en mans de l'exèrcit.

La marxa arriba després de mesos de protestes per exigir la fi del govern en una ofensiva de revoltes que ha provocat la mort de desenes de persones. Tot amb la connivència dels països de la Unió Europea -sobretot de França, l'antiga potència colonial de Tunísia.

14/01/2011 22:39 Internacional

Ni la pressió internacional ni els suposats països democràtics. Ha estat únicament la revolta popular la que ha aconseguit alliberar el país i forçar Ben Ali a emigrar, si pot ser per no tornar mai més. Ara però, vénen els reptes: aconseguir convocar unes eleccions netes i acabar amb l'estat de setge en el qual Ben Ali ha deixat el país abans de marxar. 

La repressió s'apodera del país
 
La repressió no cessa, i aquest divendres la policia ha tornat a dissoldre amb trets i gasos lacrimògens una protesta de milers de tunisians que demanaven la dimissió de Ben Ali. El ja expresident encarregat de deixar-ho tot lligat: ha decretat l'estat d'emergència, ha donat permís a les forces armades per disparar els sospitosos, ha imposat el toc de queda entre les cinc de la tarda i les set del matí i ha prohibit les reunions de més de tres persones.

El primer ministre, Mohamed Ghannouchi, ha pres el poder com a president mentre no se celebrin les eleccions anticipades, previstes per d'aquí sis mesos. En un discurs televisat, l'ara president interí, Mohamed Ghannouchi, ha fet una crida a "tots els fills i filles de Tunísia, de totes les creences polítiques i intel·lectuals, a unir-se i permetre que el nostre estimat país superi aquest difícil període i torni a l'estabilitat".

{youtube}P6fYcDOeuM0{/youtube}

{youtube}uNHJ7ZEEdho{/youtube}

 

Per saber-ne més:

Solidaritat amb el poble tunisià i algerià en lluita
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid