Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Democràcia
El PP exclou l'independentisme de la comissió de secrets d'Estat

A la comissió de secrets oficials s'hi controlen per exemple les activitats del CNI

29/01/2012 Política
El secrets d'Estat es gestionen al Congrés dels Diputats a través de la comissió de secrets oficials, on es controlen despeses i activitats reservades com les del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) espanyol. En els propers mesos, el ple del Congrés ha d'escollir els diputats autoritzats a accedir a informació classificada com a secreta, que són també els que formen la comissió de despeses reservades on es controlen les partides pressupostàries i de les activitats del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) spanyol.

Ara bé, el PP té la intenció d'excloure l'independentisme català i basc representat a la cambra, ERC i Amaiurn. Ha preferit que el Grup Mixt estigui representat per UPN, tot i que Amaiur és la força majoritària. El suport del grup popular és imprescindible per a la elecció dels diputats amb accés a matèries classificades ja que es requereix el vot de tres cinquenes parts del Ple del Congrés (210 diputats), segons han confirmat fonts parlamentàries a Europa Press.

Aquest selecte club està compost per un diputat de cada un dels grups parlamentaris constituïts a la cambra i per ser elegits necessiten el suport d'almenys 210 diputats.

D'UPN sembla que hi accediria Carlos Salvador, diputat d'UPN, formació que va concórrer amb el PP en les últimes eleccions espanyoles. La resta de llocs estan clars: Alfonso Alonso (PP), José Antonio Alonso o qui designi el PSOE com a portaveu, Josep Antoni Duran i Lleida (CiU), Cayo Lara (IU), Rosa Díez (UPyD) i Josu Erkoreka (PNB) .
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid