Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Capellades reuneix prop de 2000 signatures en defensa del transport públic

Gràcies a la mobilització ciutadana s'aconsegueix paralitzar sis mesos les reduccions del servei de bus previstes pel mes de febrer

31/01/2012 Política
Al llarg d'aquest últim mes, la xarxa d'afectats i afectades per les retallades en el transport públic de Capellades (L'Anoia) han estat mobilitzant-se i fent pressió per tal d'evitar les retallades previstes pel febrer en el servei de bus d'apropament a l'estació de ferrocarrils de la vila. Els vilatans han aconseguit reunir més de 1700 signatures de veïns i veïnes i presentar-les al Departament de Territori i Sostenibilitat i a la seu de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Vila de Capellades-CUP ha celebrat que les empreses i entitats responsables del servei, anunciessin que s'aplaçarà fins el juny les retallades previstes en el servei de bus d'apropament a l'estació, conegut popularment com a “Tino”. La formació també ha volgut recordar que “la lluita no ha acabat i cal continuar mobilitzant-nos per tal de trobar solucions reals i efectives”.

Més d'un centenar de persones van participar a la marxa de dissabte

El passat dissabte 28 de gener, un gran nombre de ciutadans de totes les edats es van concentrar a la Plaça Jacint Verdaguer de Capellades per tal d'iniciar una marxa a peu fins a l'estació de Ferrocarrils de la vila. El lema que encapçalava la marxa era “Per un transport públic digne i de qualitat. Que no ens retallin el Tino!”.

Tot i que els vilatans es van mostrar satisfets de la voluntat de les empreses de mantenir el servei de bus d'apropament almenys fins al juny, també van manifestar la seva voluntat de seguir lluitant per tal d'aconseguir una resposta més a llarg termini: “La incertesa de què passarà a partir del juny fa que hi segueixi havent intranquil·litat ciutadana ja que no es pot deixar Capellades sense el Tino”.

La xarxa d'afectats i afectades ja ha convocat una nova Assemblea Popular pel proper 10 de febrer, tot esperant tenir novetats en les negociacions per mantenir el servei de bus. També van instar a tothom a continuar recolzant i participant a la campanya de mobilització que es pot seguir a través del web o de les xarxes socials.

La marxa va finalitzar amb un esmorzar de coca i xocolata per a tots els presents.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid