Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Èxit de participació a l’Assemblea Popular de Capellades

Es celebra amb èxit l’Assemblea Popular sobre el servei d’apropament a l’estació i s’anuncien noves mobilitzacions

24/01/2012 Política
Una vuitantena de veïns i veïnes de Capellades es va reunir divendres passat al Saló Rosa de la Lliga on es va dur a terme la primera Assemblea Popular sobre l’autobús d’apropament a l’estació de tren de Capellades, conegut popularment com a “Tino”.

Arran del desdoblament de les vies ara fa tres anys, els veïns del municipi han estat denunciant que els trens passen amb més freqüència però els trajectes fins a Barcelona són de més durada. Aquest fet ha provocat que el nombre d’usuaris hagi baixat i per tant, el servei d’apropament sigui deficitari per a l’empresa, la qual no rep cap subvenció. L’empresa ha hagut de reduir els horaris del servei i a partir de l’1 de febrer aquests seran de 7 a 11 del matí i de 3 a 7 de la tarda.

Vila de Capalledes-CUP, juntament amb els usuaris afectats, presentaran el proper dimarts 24 de gener les signatures recollides al Departament de Transports de la Generalitat. La formació també ha volgut convidar a tots els vilatans a assistir al Ple Ordinari de l’Ajuntament que es celebrarà aquest dimecres a un quart de nou del vespre.

La formació ha anunciat la necessitat de plasmar el malestar entre la població pel que fa al reducció i possible eliminació del servei de bus a través d’una nova concentració pel proper dissabte 28 de gener a les 10 del matí a la Plaça Verdaguer. L’acte consistirà en una marxa a peu cap a l’estació i un cop allà, mentre s’espera el tren, s’esmorzarà i es repartirà informació. En acabat, es realitzarà una nova Assemblea per decidir entre tots i totes què cal fer en endavant.

Suport de les organitzacions

Diverses organitzacions ja han fet arribar el seu suport als veïns de Capellades en defensa del transport públic i la qualitat d’aquest. Endavant (OSAN) ha declarat que “el detriment dels recursos i els serveis públics estan a l’ordre del dia, la retallada dels horaris del “Tino”, el bus de proximitat on els i les vilatanes es desplacen des del poble fins l’estació, són alguns dels primers efectes de les retallades a la vila”. La formació ha alertat que “aquestes retallades han suposat un retrocés en la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Capellades que utilitzen aquest transport per al seu desplaçament diari, afectades de nou les classes populars, estudiants joves, persones treballadores i jubilades, persones que perdran autonomia ja que moltes d’elles no poden disposar d’un vehicle privat per a realitzar aquests desplaçaments.” També han aprofitat per denunciar el preu abusiu del transport.

L’organització ha celebrat l’èxit de participació a l’Assemblea Popular i s’ha mostrat satisfeta dels resultats “on van sortir noves iniciatives i accions per afrontar de forma directa aquest nou conflicte, ja que les institucions escollides pel poble no mouen un dit”. Finalment també han instat a tots els veïns a participar activament en les mobilitzacions i actes previstos.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid