Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ajuntament
La CUP presenta Nil Pugivila com a nou regidor de Vic

Puigivila substitueix Laia Jurado, que ha renunciat com a regidora

29/12/2011 Política
La CUP ha presentat aquest dijous Nil Puigivila com a nou regidor de l'Ajuntament de Vic en substitució de Laia Jurado. En una roda de premsa multitudinària, amb la presència de més d''una cinquantena de militants i simpatitzants, la portaveu de la CUP al consistori vigatà, Georgina Rieradevall, ha explicat que arran de la renúncia de Jurado, l'assemblea de la CUP ha decidit nomenar com a nou regidor el sociòleg de 26 anys Nil Puigivila.

En la seva presentació, Puigivila ha explicat que la seva implicació és fruit de la seva voluntat de canviar les coses "per tal d'assolir uns Països Catalans lliures en una societat justa i igualitària". "Si una cosa he après al llarg de la vida, és que si volem aconseguir una cosa, no podem esperar que algú ens la concedeixi, l’hem de construir nosaltres mateixos, canviant el nostre dia a dia, als nostres pobles i ciutats", ha manifestat el nou electe, que ha afegit que "el mateix passa amb la nostre llibertat com a poble". "O la construïm nosaltres mateixos amb un moviment social de base, o no ens la concedirà mai cap govern, ni de Barcelona, ni de Madrid", ha sentenciat.

Puigivila és un vigatà involucrat des de jove en diferents àmbits del món associatiu de la ciutat, com el col·lectiu La Kabanya, Per una Plana Viva, Plataforma Salvem les Adoberies, Consumidors Indignats d'Osona, Fòrum Social d'Osona i, més recentment, a l'Assemblea Jove de Vic i al CSA La Torratxa.

Divendres passat, la CUP va agrair la feina feta per Laia Jurado a través d'un missatge al Twitter: "Agraïm profundament la feina i dedicació per Vic i la CUP que ha tingut la Laia Jurado aquests anys".

Laia Jurado s'acomiada

La fins ara regidora Laia Jurado, que no ha intervingut a la roda de premsa, s'ha acomiadat a través d'un escrit al seu bloc on explica que "es tanca un cicle com a representant vostra a l’ajuntament, i n’inicio un altre, sense deixar de banda el meu treball des de qualsevol àmbit per la independència del nostre país".

Jurado agraeix als ciutadans la confiança dipositada i expressa que "ha estat un repte poder portar la vostra veu i defensar els interessos ciutadans com a regidora de la CUP". A més, afirma que "sempre he intentat no perdre l’horitzó dels ideals de la CUP, sense deixar de banda els vostres com a vigatans i vigatanes". "He defensat la ciutat, els barris i a les persones, dintre del camí cap a l’alliberament dels Països Catalans", expressa.

Ara, però, "toca deixar pas a altra gent, per part meva, seguir amb nous projectes". I argumenta: "Sempre he dit que no sóc política, sinó que faig política, la meva vida professional és de docent i ara toca deixar la vida pública per poder dedicar-me íntegrament a l’ensenyament i a projectes de recerca pedagògica".

Jurado desmenteix conflictes interns

Al text, Jurado nega que hi hagi hagut enfrontaments polítics al si de la CUP i que aquests hagin estat el detonant de la seva renúncia al càrrec de regidora. "La CUP és un partit viu en el qual es debat qualsevol proposta, així que res de sectors enfrontats. La meva renúncia al càrrec és per causes personals i només per això", assegura.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid