Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Papers de Salamanca
La Comissió de la Dignitat fa arribar un requeriment al Ministeri de Cultura

El requeriment formal és previ a emprendre accions judicials, si el ministeri no completa el procés de restitució.

28/12/2011 Cultura
La Comissió de la Dignitat ha fet arribar un requeriment formal al Ministeri de Cultura un requeriment denunciant l'incompliment de la llei del retorn dels documents de Salamanca. Aquest requeriment és previ a emprendre accions judicials, si el ministeri no completa el procés de restitució.

El ministeri ha retingut la documentació ja digitalitzada que havia estat aprovada per la Comissió Mixta Ministeri-Generalitat, fet que segons l'entitat vulnera els drets fonamentals de la persona atès que el retorn és per a restituir les víctimes expoliades del franquisme.

La comissió exigeix que es transfereixin els documents identificats i digitalitzats d’acord amb el termini de tres mesos establert per la llei i adverteix que si no es compleix la llei "denunciarem l’incompliment del deure de l’estat de restitució dels documents arrabassats pel franquisme a Catalunya, a la Comissió de Drets Humans de l'ONU de Ginebra, El Consell Internacional d’Arxius, i el Consell d’Europa".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid