Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Detenen en Tomeu Martí

Detencions i identificacions aquesta matinada a Sa Pobla

Aquesta passada matinada, durant el concert de l'Acampallengua, la Guardia Civil ha detingut durant dues hores el coordinador de L'Obra Cultural Balear i històric militant independentista.

 Segons la Guardia Civil, el pretext per la detenció ha estat que en Martí no s'ha identificat. La veritat, però, és que el cos militar estava identificant diversos joves i en Martí, que era cap de seguretat de la trobada, ha intercedit en la situació.

24/05/2009 13:58 Llengua

La discussió entre en Martí i la Guardia Civil s'ha engegat arran de la presència d'aquest cos en la trobada juvenil de Sa Pobla. I és que durant els dies previs a l'Acampallengua, membres de Joves de Mallorca per la Llengua tengueren reunions amb en Ramon Socies, delegat del Govern espanyol, on s'acordà la no presència de la Guardia Civil ni la policia espanyola durant el transcurs de la trobada. La realitat, però, és que durant tot el cap de setmana diversos pàtrols del cos militar patrullaven per diversos llocs del poble amb una actitud xulesca, sempre a una velocitat molt lenta i observant què es feia als diversos espais.

Després de dues hores de detenció, en Martí ha estat alliberat. La sortida ha estat molt aplaudida i sentida pel nombrós grup de persones que esparava a fora de la caserna que té la Guardia Civil al mateix poble de Sa Pobla. El detingut ha fet saber que estudiaran els fets i la possibilitat d'emprendre accions legals perquè això no torni a passar. 

 

sortida_den_tomeu_mart

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid