Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Detinguts Banyoles
Una concentració de suport rep els dos independentistes encausats

Els banyolins Pau i Kibili van passar a disposició judicial dilluns al matí i van sortir en llibertat poc després - La defensa destaca la debilitat de les explicacions de la policia

22/11/2011 Drets i Llibertats
Una trentena de persones es van concentrar aquest dilluns a les vuit del vespre a Banyoles en solidaritat amb els dos independentistes que van ser detinguts diumenge acusats de realitzar pintades amb el lema "No votis" i sabotejar diversos col·legis electorals.

Els dos joves, Pau i Kibili, veïns de Banyoles, van passar a disposició judicial dilluns al matí amb una vintena de persones solidàries a la porta dels jutjats. Els nois es van negar a declarar i van sortir en llibertat poc després.

Ara, el jutge ha de decidir si els imputa un delicte electoral o bé si els encausa per faltes de danys i deslluïment de béns immobles per l'acció contra les portes dels col·legis electorals. El delicte electoral comportaria penes d'entre sis mesos i tres anys de presó. L'advocat dels joves, Benet Salellas, ha destacat la debilitat de les explicacions donades pels cossos policials, i creu que allò raonable seria preveure l’enjudiciament per faltes i no pas per delicte.

De la seva banda, l'Ajuntament de Banyoles ha descartat presentar-se com a part en l'acusació, de manera que ara faltarà conèixer la concreció de l’acusació de la fiscalia. Seran per tant els òrgans policials i judicials qui intentaran provar la culpabilitat dels independentistes.

"La repressió no ens aturarà"

Era la segona concentració en suport als dos nois després de la de diumenge a Girona. Tot i la intensa pluja que aquest dilluns queia al Pla de l'Estany, desenes de solidaris es van aplegar a davant de l'Ajuntament de Banyoles -precisament un dels llocs on s'hauria realitzat una pintada demanant l'abstenció- desplegant una pancarta amb el lema "Li diuen democràcia i no ho és. La repressió no ens aturarà". Entre els concentrats hi havia els dos encausats, membres del Casal Popular i Independentista del Pla de l'Estany del qual formen part i membres de la CUP de Banyoles.

Fonts presencials han explicat que el regidor de Seguretat de Banyoles, Lluís Costabella (CiU), va estar gravant o fotografiant la protesta des d'una finestra de l'Ajuntament, sense baixar en cap moment.

"Se'ls acusa de sabotejar una democràcia espanyola hereva del franquisme"


Un representant del Casal va llegir un manifest on denuncia que als dos joves se'ls acusa de sabotejar "la sagrada festa de la democràcia, una democràcia que només ens permet dir-hi la nostra cada quatre anys, i per postres, és una democràcia espanyola directament hereva del franquisme". El text remarca que "tant el règim electoral com les institucions espanyoles són imposades al nostre país i atempten contra la nostra llibertat com a poble", de manera que considera que el procés electoral d'aquests dies "no té cap mena de legitimitat democràtica i és un mecanisme per perpetuar l’opressió del poble català i la submissió de les classes populars a la dictadura dels mercats".

En aquest sentit, el rescat dels bancs, la reforma laboral, l’allargament de l’edat de jubilació, les retallades en sanitat i educació "són exemples d’aquesta dictadura", afirma, i assenyala que "el teatre de les eleccions és només un muntatge per justificar un sistema injust en essència".

D'aquesta manera, el col·lectiu de l'esquerra independentista del Pla de l'Estany creu que "l’única opció del poble treballador català és la de recuperar el sentit veritable de la democràcia, el poder per al poble, denunciar la dictadura del capital i encetar una via, la de la l’autoorganització i la desobediència, que serà l'única que ens farà recuperar la plena sobirania popular, la independència i el socialisme".

En aquest context, el Casal insta a mobilitzar-se en contra de les agressions i a donar suport als represaliats perquè "la solidaritat és la millor eina que tenim per defensar-nos". I afegeix: "Arribats a aquest punt no podem deixar de condemnar l’actuació de les forces de seguretat, que de nou ens han demostrat que estan al servei de l’estat opressor i de les classes dominants".
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid