Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jordi Navarro: entrevista amb motiu del Premi Llibertat.cat d'Opinió

  «La creació d'opinió és un pilar fonamental per a tot moviment revolucionari i rupturista»

Jordi Navarro és membre de la CUP i regidor per aquesta formació a l'Ajuntament de Girona. Conserge mantenidor de professió, Navarro està llicenciat en Geografia i, tal com explica ell mateix, està hipotecat fins a l'any 2022. Té un sou de 1.300 euros mensuals, fa mans i mànigues per arribar a finals de mes i acaba de creuar la frontera dels 40 anys. Viu en parella, té dos fills i es confessa un enamorat de la Girona popular i dels barris. Amb motiu del 5è aniversari i de l'entrega dels Premis Llibertat.cat a la seva tasca com a generador d'opinió, us oferim la seva valoració sobre aquest àmbit al si de l'esquerra independentista.

14/11/2011 18:41 Política
 
Com valores el premi que et lliura Llibertat.cat en el seu cinquè aniversari?
 
Valoro el premi amb molta il·lusió i també amb una certa sorpresa perquè mai m'hauria pensat que jo rebria un premi d'aquest tipus. L'aniversari de Llibertat.cat és evident que és una gran notícia. L'esquerra independentista necessita eines que perdurin en el temps, projectes continuats que es vagin renovant constantment, i Llibertat.cat n'és un exemple paradigmàtic.
 
Has estat premiat en l'àmbit d'Opinió, una secció de Llibertat.cat on hi has col·laborat activament. Creus que per a l'independentisme és important fomentar aquest espai?
 
fotojordinavarroLa creació d'opinió és un pilar fonamental per a tot moviment revolucionari i rupturista, i l'esquerra independentista està fent una bona feina en aquest sentit. Una vegada més es demostra que els nous mitjans son una oportunitat útil per a la lluita ideològica perquè permeten canalitzar corrents d'opinió i socialitzar els nostres principis de ruptura. S'ha de seguir treballant en aquest línia i reforçar totes les eines que tenim a l'abast.
 
L'Esquerra Independentista té mancances en aquest àmbit?
 
Crec que no és cap secret que queda molta feina a fer, tenim eines fonamentals com Llibertat.cat i l'Accent però hem de seguir avançant en l'obertura de nous mitjans, ja sigui electrònics o convencionals. El repte d'arribar a tenir una televisió i ràdio pròpia l'hem de tenir present i també cal que ens dotem de mitjans escrits que arribin al gran públic. En tot cas ja no partim de zero perquè tenim bones experiències funcionant i sobretot tenim militants molt valuosos fent feina contínuament. A Llibertat.cat hi ha opinadors d'una excel·lent qualitat. I en l'àmbit generalista tenim gent que assumeix part del nostre discurs, la qual cosa també és positiva.

Penses que s'ha de potenciar més la generació d'opinió per part de l'independentisme d'esquerres?

El bombardeig mediàtic que es canalitza a través dels mitjans convencionals és brutal i els professionals de l'opinió afermen el sistema amb mecanismes de control de l'opinió pública i amb sistemes de manipulació. Es crea un corrent d'opinió amb la finalitat de condicionar l'opinió pública i protegir l'actual sistema i status quo. I això s'ha de combatre, probablement amb opinió i debat però s'ha de posar especial èmfasi en la lluita ideològica, és l'única manera que tenim de contrarestar una mica el flux d'informació monolític que arriba dels mitjans convencionals. Una crítica que acostumo a fer (i que també m'aplico a mi) és la manca de capacitat comunicadora que tenim a l'esquerra independentista per superar llenguatges críptics i sectaris que impedeixen connectar amb molta gent que potencialment és sensible al nostre discurs.

 

opinio_navarro


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid